Elindult az itport.hu informatikai portál

forrás Prim Online, 2005. november 16. 19:32
A nyáron kezdődött portálfejlesztési és -tesztelési munkálatok befejeztével a napokban hivatalosan is elindult az új informatikai portál, az Itport.hu. A portál alapítói és szerkesztői más portáloknál szerzett tapasztalatait ültették az oldalba, mely a friss híreken túl napi frissítéssel jelentkezik hardver, szoftver, biztonság, Linux és egyéb területek iránt érdeklődőknek.
A portál legtöbb tagja a civil élet valamely vezető informatikai és/vagy hardver fejlesztői cégénél dolgozik, így biztosítva a szakmai kompetenciát olyan érzékeny témákban is, mint az internetes biztonság. A hazai műszaki felsőoktatás (BME, BMF) is képviselteti magát szerkesztőségben, így a legfrissebb szakmai irányvonalakkal is lépést tarthatnak az olvasók.

A szerzők írói stílusát régről figyelemmel kísérők sem fognak csalódni, mivel most sem fogják kímélni a hirdetésekben apró betűvel operáló szolgáltatókat, ugyanakkor a hangsúlyt a szakmai kompetenciára és a színvonalas cikkekre helyezték.

A portál - indulása előtt - csatlakozott az Extra Profit Network hálózatába, így a kiterjedt kapcsolatrendszernek köszönhetően rengeteg napi frissítésű hír kerül fel az oldalra, továbbá a függetlenség megőrzése mellett biztosított a hosszú távú fennmaradás is, ami a mai piacon jellemző rengeteg rövid életű "fellángolás" között egy biztos pontot jelent.

A technikai háttér nagy szerepet játszott a portál kialakításában, így a fejlett portálkód mellett a Silihost Kft. nagy teljesítményű, Intel Itanium2-es Silicon Graphics szervere végzi az oldalak kiszolgálását.
Kulcsszavak: website

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38