FBI: elrabolt műkincsek listája az interneten

Genda Csongor Zoltán, 2005. november 18. 20:15
Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája, az FBI közzétett az interneten egy dokumentációt a világszerte ellopott műkincsekről.
Az ABC News hírei szerint az online dokumentumban az utóbbi évek azon legjelentősebb műkincstolvajlásairól találhatók információk, amely eseteket eddig még nem sikerült megoldania a hatóságoknak.

A Szövetségi Nyomozó Iroda az iraki ásatások vidékein található múzeumok kifosztása után létrehozott egy nyolcfős műkincsrablásokra szakosodott nyomozó csoportot is. A több ezer felbecsülhetetlen értékű iraki régiség mellett az internetre feltöltött dokumentumban olyan ismert alkotók művei vannak felsorakoztatva, mint Edvard Munch, Vincent van Gogh, Leonardo Da Vinci, illetve Paul Cézanne festményei, melyek hollétéről nincs tudomásuk a bűnüldöző szerveknek. Az FBI bízik abban, hogy a világhálón közzétett dokumentum meghozza a várt eredményt, és ezáltal talán pár elrabolt műtárgynak nyomára bukkannak majd.
Kulcsszavak: FBI művészet

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07