Az adattárolási üzlet rekord ütemben nő

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 5. 09:18
A számítógépes adattárolási rendszerek nemzetközi piaca az idei év harmadik negyedében 12 és fél százalékkal nőtt, ez negyedéves rekordot jelent - közölte az IDC nemzetközi piackutató cég.
Az informatikai szakma rendkívüli keresletet mutat az adattárolás iránt, amit jól jelez, hogy a rendszereken tárolt adatok mennyisége a fenti időszakban 58 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban.

A tárolandó adatmennyiség jelentős növekedése egyebek között összefügg az elektronikus postán továbbított és tárolandó anyagok gyors szaporodásával. A tárolási igényeket növeli, hogy a vállalatok az esetleges katasztrófák(hurrikánok, földrengések, stb.) okozta adatmegsemmisülést egyre inkább szeretnék elkerülni, és adattárolással foglalkozó szakcégekre bízzák az információhalmaz megőrzését. Ezen a piacon az EMC a piacvezető, az összes adat több mint 20 százalékát az ő adattárolóin őrzik, de jó a piaci helyzete ezen a téren a HP-nak és az IBM-nek is, utóbbié a piacnak mintegy 13 százaléka.
Kulcsszavak: trend adattárolás

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38