75 millió dolláros Rambus-AMD licenc-megállapodás

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 4. 10:10
Az ultragyors memóriákról ismert Rambus bejelentette, hogy megállapodást kötött az AMD-vel, miszerint a cég technológiáját használják a processzorok teljesítményének fokozására.
Mind a Rambus, mind az AMD számára jelentős lépés lehet a megállapodás, mivel a licencek után a Rambus 5 éven át évi 15 millió dollárra számíthat, míg az AMD fejlesztheti chipjei kommunikációs sebességét. A Rambus miután tisztázta találmányai jogi helyzetét, idén 166 millió dolláros bevételre számíthat az elemzők szerint, ám ebben még nem foglaltatik benne mostani évi 15 millió dollár. Ez majdnem 10 százalékos plusz bevétel-növekedést hoz a vállalat konyhájára. Mivel a Rambus eddig is rendkívül gyors memóriáiról volt híres, nem meglepő, hogy szabadalmaik jelen esetben is a részegységek közti kommunikáció sebességét hivatottak növelni. Ez kulcsfontosságú a most formálódó új processzorpiacon, ahol az Intel is hátrahagyja a Pentium márkanevet, és az órajel helyett teljesítmény szerint határozza meg chipjeit. Az AMD a Rambus megoldásával jelentősen növelheti processzorai kapcsolati sebességét az alaplapon szereplő többi részegységgel, ami nagy mértékben növelheti a chipjeire épített rendszerek teljesítményét.

A TCL úttörő kijelzőtechnológiája minden nappalit élménytelivé és divatossá varázsol

A TCL, a világ egyik vezető szórakoztató elektronikai brandje és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike bejelentette legújabb, magas minőségű televízióinak magyarországi elérhetőségét. A TCL C805 QD-Mini LED 4K TV (Széria C80) mostantól azon magyar vásárlók számára is hozzáférhetővé vált, akik kiváló minőségű látványt és lenyűgöző hangzást keresnek otthonukba.

2024. február 23. 20:55

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése

Az e-könyveket számos előnye miatt kedveli az olvasóközönség: praktikus hordozhatósága, rugalmassága és környezetbarát mivolta miatt világszerte egyre népszerűbb a formátum. Magyarországon a világ egyik legnagyobb e-könyv szolgáltatója, a Bookmate és a Yettel partnerségének eredményeként a digitális könyvmolyoknak már kedvezményesen is elérhető a Bookmate több millió kötetet tartalmazó e-könyv és hangoskönyv katalógusa, ami korlátok nélkül olvasható, hallgatható.

2024. február 23. 17:50

OPSWAT Security Score 7.7.2402.423

Az OPSWAT Security Score segít azonosítani számítógépe biztonsági rendszerének gyenge pontjait, és kijavítani azokat a biztonsági problémákat, amelyek sebezhetővé teszik a számítógépes támadásokkal szemben.

2024. február 23. 16:44

SyncBackFree 11.3.7.0

A gyorsan működő biztonsági mentési és szinkronizálási segédprogram lehetővé teszi mappák és fájlok másolatainak létrehozását helyi merevlemezeken, külső lemezeken, FTP-kiszolgálókon és megosztott meghajtókon.

2024. február 23. 16:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07