Internetes hírportált indított az InfoRádió

forrás Prim Online, 2006. január 16. 19:35
„Minden, ami hír” mottóval mától internetes hírportált indít az InfoRádió. A www.inforadio.hu cím alatt elérhető portál célja, hogy a hírrádiótól már megszokott módon: megbízhatóan és gyorsan tájékoztassa a látogatót a politika, a gazdaság, a tudomány vagy éppen a sport világának minden fontos híréről.
Az önálló szerkesztőséggel működő hírportál az InfoRádió exkluzív információi mellett több, hazai és nemzetközi hírügynökség híreit és képanyagait is közli. A internetes szerkesztőség együttműködik a BBC-vel: az inforadio.hu oldalon angolul olvashatóak a hírrádióval évek óta kooperáló brit közszolgálati médium vezető hírei is. Az új hírportál multimédiás szolgáltatásokat, meghallgatható és letölthető tartalmakat, podcastingot és élő videoközvetítéseket is kínál a látogatóknak, akik hírlevelet, illetve rendkívüli híradás esetén azonnali email-értesítést is kérhetnek.

A hírportált önálló internetes hírforrásnak szánják, amely az InfoRádiótól már megszokott, magas szakmai színvonalú szolgáltatást kínálja a látogatók számára - Magyarországon és külföldön egyaránt. A hírportálnak önálló szerkesztőséget alakítottak ki, melynek tagjai korábban a BBC magyar adásánál, a Reuters hírügynökségnél vagy éppen az MTI-nél szereztek komoly szakmai tapasztalatot. A hírportál az InfoRádió exkluzív információi mellett több, hazai és nemzetközi hírügynökség híreit és képanyagait is feldolgozza. Szerkesztési elvei szerint a www.inforadio.hu gyors és pontos, tárgyilagos és kiegyensúlyozott – ahogy azt a hírfogyasztók a portált létrehozó InfoRádiótól már megszokhatták.

Multimédiás szolgáltatások, élő közvetítések, podcasting

Az önálló cikkek és képanyagok mellett az inforadio.hu hírportál multimédiás tartalmakat is kínál. Az élő rádióadás és az InfoRádió által korábban bevezetett telerádiós szolgáltatás hanganyagai mellett a portál látogatói meghallgathatják és letölthetik a hírrádió legérdekesebb interjúit, magazinműsorait, illetve Aréna című interjúműsorát is. A hírportál lehetővé teszi a legújabb technológiák használatát is: a szerkesztők külön ún. podcasting csatornát fejlesztettek a hanganyagokat digitális formátumban letölteni kívánó felhasználók számára. Az akusztikus tartalmak mellett a portál látogatói rendszeresen élő videoközvetítésen követhetik végig az adott időszak legfontosabb politikai-társadalmi eseményeit. A www.inforadio.hu – n regisztrált látogatók díjmentesen napi hírlevelet, illetve a rendkívüli híradások („breaking news”) esetén azonnali email-értesítést kérhetnek a saját elektronikus postafiókjukba.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hivatalosan is megnyitotta a nyarat a Budai Szabadtéri Színház

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a Budai Szabadtéri Színház vezetősége, hogy idén nyáron egy hónappal később, júliusban indult el a nyári szezon, s egészen szeptember végéig tart majd.

2020. július 31. 16:36

Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

2020. július 23. 14:33

Végre valaki elárulja, hogy tulajdonképpen mi szükség van matekot tanulni

Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában. A témát Mosóczi Andrással, ’A gondolkodás forradalma’ című könyv szerzőjével jártuk körbe.

2020. július 23. 13:24

Vlogolás okosan, bárhol és bármiről

A vlogolás, azaz videóbejegyzések felvétele és publikálása, talán sosem volt annyira népszerű, mint manapság. A feltehetően a pandémia miatti korlátozásoknak köszönhetően megerősödött publikációs forma ugyan nem egyeduralkodó, hiszen a podcast is egyre népszerűbbé válik, de a vizuális tartalmakra építő vlog nagyobb rajongói bázist tud építeni, mint az alapvetőn „rádiós” podcast. A vlogolás mind az előadó, mind a fogadó fél számára remek lehetőségeket nyújt. Van, aki a vállalkozását támogatja vele, van, aki a népszerűségét tudja növelni, azok pedig, akik nézik, információs forrásként támaszkodnak a vlogokra, tanulnak, illetve szórakoznak. Nézzük hát, hogyan is valósítható meg a vlogolás.

2020. július 16. 08:58

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás