Utolsó lehetőség a Nokia Nseries "See New" versenyében való részvételre

A nyertesek a világ legjobb fotósai mellett dolgozhatnak majd

forrás Prim Online, 2006. február 8. 19:29
Közeledik a Nokia Nseries "See New" (Láss újat!) című, öt világklasszis fotóművész által támogatott pályázatának leadási határideje.
A világhírű Juergen Teller, a kiváló amerikai Philip-Lorca DiCorcia, a díjnyertes, Londonban élő Nick Waplington, az egyik legnevesebb indiai dokumentumfotós, Raghu Rai, és a neves kínai természet-, és dokumentumfotós, Jiancheng Dong tavaly októberben indította el a versenyt.

Amatőr fotósoktól máris több kifejezetten lenyűgöző felvétel érkezett, amelyek mindegyike esélyes a megfizethetetlen díjra: egy napra az öt profi fotós egyikének asszisztenseként.

A fotóművészek is kézbe vették a Nokia N90 fejlett képkezelő készüléket. A képek a mobil fotózás kedvelői számára létrehozott Nokia Nseries internetes közösség, a - weboldalán láthatók.

"Lenyűgöző az eddig befutott pályaművek minősége és mennyisége" mondta Tapio Hedman, a Nokia multimédia marketingért felelős alelnöke. "Az emberek kíváncsiak a kameratelefonos fotózásban rejlő lehetőségekre, mi pedig, azt hiszem, máris rátaláltunk néhány fantasztikusan tehetséges fotósra, szerte a világon. Nagyon várom már a nyertes képeket."

Nick Waplington megjegyezte: "A fényképezés, mint közvetítő csatorna elérte a fejlődésnek azt a pontját, hogy mindig, minden formában, és mindenhol jelen van. A hol és miként korlátait kitágító kameratelefonok nagy szerepet játszottak ebben, így nagy mozgástér nyílt még sosem látott fotók elkészítésére."

A versenyen minden 18 évét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik megapixeles kameratelefonnal. Az anyagok leadásának határideje 2006. február 28. A jelentkezés részletes feltételei a www.seenew.com oldalon olvashatók.

A Nokia N90 a Nokia nagy teljesítményű multimédiás Nokia Nseries készüléksorozatának zászlóshajója. A kiváló fotók készítéséhez fejlett kamerafunciókat tartalmazó Nokia N90 a mobiltelefonok esetében a világon első ízben Carl Zeiss optikát használ, emellett autofókusszal és hússzoros digitális zoommal ellátott, két megapixeles fényképezőgépet, beépített vakut, illetve az éles közeli képek készítésénél használható makró üzemmódot tartalmaz. A készüléken videokamera is található, amelynek felvételei már a telefonon megszerkeszthetők.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35