Filmstúdiók perelik a Samsungot egy DVD lejátszója miatt

Milkovits Gábor, 2006. február 20. 22:25
Öt nagy hollywoodi filmstúdió beperelte a Samsungot amiatt, hogy korábban egy olyan DVD lejátszót hozott forgalomba, amellyel kikerülhető volt a cégek másolásvédelmi technológiája.
A Disney, a Time Warner, a 20th Century Fox, a Paramount és a Universal a 2004 június és október között Amerikában árusított DVD-HD841-es modellje miatt pereli a dél-koreai céget. A készülék egy bizonyos kombinációnak a távirányítóba való beütése után nemcsak a másolásvédelmet, hanem a régiókódot is hatástalanította: a stúdiók azért alkalmazzák ezeket, hogy eltérő árképzést használhassanak a különböző piacokon. A régebbi lejátszók közül egyébként több is rendelkezett ilyen tulajdonsággal, emellett pedig a készülék gyártását és forgalmazását, éppen emiatt, igen hamar beszüntette a Samsung, így nem is igazán értik a cégnél a pereskedés okát.

A filmforgalmazók beadványukban az összes eddig értékesített DVD-HD841-es lejátszó visszahívását követelik a Samsungól. A hírforrások arról nem szólnak, hogy pontosan hány eladott példányról lehet szó, de öt hónapon belül nyilván nem adtak el belőle sokszázezres nagyságrendben. Ebből kifolyólag a per valóban egy kissé érthetetlen: arra mindenesetre jó, hogy reklámot csináljon az internetes aukciós cégeknél még mindig körülbelül 50 dollárért hozzáférhető készüléknek.

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

Az európai gyártóvállalatok nem tudják eredményesen alkalmazni az okostechnológiákat

Az európai gyártóvállalatok kétharmada nem használja fel az okosgyárak működéséből szerzett elemzési adatokat a hatékonyabb döntéshozáshoz – derül ki a Fujitsu napokban közzétett vizsgálati eredményeiből. Bár az okosgyár-technológiák megtérülésével kapcsolatban teljes az egyetértés, a gyártóvállalatok többsége nem használja ki maradéktalanul a lehetőségeket. 

2019. október 14. 15:23

Harmadik alkalommal is megrendezik a régió legnagyobb startup eseményét Budapesten

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Regional Startup and Innovation Day-t november 7-én a Szépművészeti Múzeumban, amely nem csak Magyarország, de a régió egyik legnívósabb startup networking eseménye is egyben. Tavalyihoz képest, a résztvevők új programelemekre és még több nemzetközi viszonylatban is elismert partnerre számíthatnak a rendezvényen. 

2019. október 14. 13:55

FreeVimager 9.9.1

Számos eszközt tartalmazó képszerkesztő alkalmazás képnézegető funkcióval, képszerkesztési lehetőségekkel, diavetítésekkel, beépített képlopóval, effektekkel, kötegelt feldolgozással, színkonvertálással, képlopással.

2019. október 14. 13:51

CopyTrans Shelbee 2.106

Hasznos segédprogram, amely gyorsan készít biztonsági mentéseket az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékünkön tárolt adatainkról, és mindezt iTunes vagy iCloud használata nélkül teszi. A programmal emellett visszaállíthatunk mindent, ha esetleg meghibásodna valamelyik készülékünk. Ha új iPhone-t vásárolunk, akkor az alkalmazás segítségével átküldhetjük az SMS, az iMessage és a WhatsApp üzeneteinket is az új készülékünkre néhány kattintással.

2019. október 14. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás