Lokális hírkereső a Yahoo-tól

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 20. 19:16
A Yahoo kereső-szolgáltató megkezdte az Amerikai Egyesült Államokban lokális hírkeresőjének a beüzemelését. Az új szolgáltatást igénybe vevők egyszerűen csak egy helységnevet vagy egy postai irányítószámot kell beüssenek, és a kereső kidobja az illető térségben megjelenő aktuális híreket.
Az amerikai konszern célja ezzel, hogy felhasználóik hozzáférhessenek városuk, megyéjük hírforrásaihoz, és mindig aktuális információkat kapjanak a közvetlen környezetükben történő eseményekről. A helymeghatározással történő keresés esetén a Yahoo Local News leginkább az illető térségben megjelenő, cikkeiket az interneten is publikáló napilapok adatbázisaiban kutat, és ezen találatokat helyezi előbbre. Természetesen azonban ha valamelyik országos napilap hasábjain is megjelennek az illető várost érintő anyagok, akkor azokat is kidobja a szoftver.

A Yahoo lokális hírkeresőjének béta változata a http://news.yahoo.com/local címen érhető el, azonban jelenleg még csak a tengerentúli helyi vonatkozású anyagok felkutatására alkalmas. Feltehetőleg belátható időn belül más nyelveken, és más régiókban is beindítja új szolgáltatását a cég.
Kulcsszavak: Yahoo média onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás