Tőzsdére viszi memóriaáramkör-gyártását az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 4. 10:18
A vártnál jobban alakult a Infineon félvezető áramkör gyártó második negyedévi eredménye a félvezető alkatrész piac fellendülésének és a dollár/euró árfolyam kedvező alakulásának köszönhetően. Mind a memóriaelem-gyártás, mind a logikai áramkör gyártás eredményesen teljesített a negyedév folyamán.
Wolfgang Ziebart vezérigazgató a Reuters hírügynökségnek egy félvezető ipari kiállítás- és vásáron adott nyilatkozatában úgy ítélte meg, hogy a március végén záró negyedév eredményét általában gyengítő szezonális tényezők kevésbé erőteljes hatást fejtettek ki a megszokottnál. Az Infineon részvényének árfolyama a hír hallatára visszanyerte a nyitás óta elszenvedett veszteségeket a frankfurti tőzsdén.

Az Infineon nem adott előrejelzést memória áramkör gyártó tevékenységnek eredményére a januári első negyedéves beszámoló alkalmából a DRAM memória árak meglepetésszerű zuhanása miatt. Az egyebek között autókhoz, telefonokhoz és smart kártyákhoz logikai áramköröket gyártó részlegénél pedig a szezonális tényezők miatt eredmény csökkenést, vagy annak stagnálását jelezte előre.

Ziebart szerint ezzel meg is érett az idő memória áramkör gyártó tevékenységének tőzsdei bevezetéséhez, amelynek érdekében május elsején "Qimonda" néven ki is szervezik a részleget az anyavállalatból. A májusban összeülő felügyelő bizottságnak még áldását kell adnia a kibocsátásra.

A Qimonda tőkeértéke legkevesebb 0,8-szorosa lesz a memóriagyártás tavalyi 2,83 milliárd eurós forgalmának, ami 40 százalékát adta az Infineon teljes árbevételének.

Az Infineon még nem hozta nyilvánosságra a Qimonda kibocsátási piacát, mindössze annyit közölt, hogy nem részesíti előnyben a német tőkepiacot. Az ügyhöz közelálló körök a Reuters hírügynökségnek annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Ziebart az amerikai Nasdaq piacot tekinti a legmegfelelőbb a célra.
Kulcsszavak: memória +céginfo Infineon

Az AGILOX egy intelligens szállítójárművel bővíti termékportfólióját

Az AGILOX ONE és az AGILOX OCF után megérkezett az AGILOX ODM is. A logisztikai robotokra specializálódott vállalat egy autonóm, rajintelligencia által vezérelt szállítójárművel bővíti intelligens szállítórendszereinek kínálatát. Az AGILOX tehát egy teljesen új alkalmazási területet céloz meg: a kis rakományokat szállító járművek piacát.

2022. október 5. 20:23

Olcsóbbá és egyszerűbbé tenné a népszámlálást a digitális személyazonosság

Október első napján startolt el a 2022-es magyar népszámlálás, melyet online is ki lehet tölteni. Ezt már közel 600 ezer háztartás, összesen 1,3 millió fő meg is tette az első néhány napban. A költséghatékonyság szempontjából cél lenne, hogy ezt október 16-ig minél többen tegyék meg. Az idei cenzus egyetlen kérdés erejéig a gazdaság versenyképessége szempontjából sorsdöntő digitális felkészültségre is kitér. 

2022. október 5. 19:58

Új ODM robotot mutat be az AGILOX

Az AGILOX ONE és az AGILOX OCF után megérkezett az AGILOX ODM is. A logisztikai robotokra specializálódott vállalat egy autonóm, rajintelligencia által vezérelt szállítójárművel bővíti intelligens szállítórendszereinek kínálatát. Az AGILOX tehát egy teljesen új alkalmazási területet céloz meg: a kis rakományokat szállító járművek piacát.

2022. október 5. 18:16

Az elektronikai hulladék jelentős része ismeretlen helyen végzi

Világszerte egyre nagyobb problémát jelentenek az elektronikai hulladékok: 2019-ben például 53,6 millió tonna keletkezett, amelynek több mint 80%-a ismeretlen helyen – nem hivatalos hulladéklerakóhelyeken, hulladéktelepeken, bontókban stb. – végezte, és amelyből csupán 10 millió tonna volt az a mennyiség, amelyet dokumentáltan és megfelelően hasznosítottak újra.

2022. október 5. 17:22

Zim 0.75.0

A Zim egy grafikus szövegszerkesztő, amely wikioldalak szerkesztésére szolgál. Minden oldal tartalmazhat más oldalakra mutató hivatkozásokat, egyszerű formázást és képeket. Az oldalak mappastruktúrában vannak tárolva, és akár több mellékletet is tartalmazhatnak.

2022. október 5. 17:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00