Tőzsdére viszi memóriaáramkör-gyártását az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 4. 10:18
A vártnál jobban alakult a Infineon félvezető áramkör gyártó második negyedévi eredménye a félvezető alkatrész piac fellendülésének és a dollár/euró árfolyam kedvező alakulásának köszönhetően. Mind a memóriaelem-gyártás, mind a logikai áramkör gyártás eredményesen teljesített a negyedév folyamán.
Wolfgang Ziebart vezérigazgató a Reuters hírügynökségnek egy félvezető ipari kiállítás- és vásáron adott nyilatkozatában úgy ítélte meg, hogy a március végén záró negyedév eredményét általában gyengítő szezonális tényezők kevésbé erőteljes hatást fejtettek ki a megszokottnál. Az Infineon részvényének árfolyama a hír hallatára visszanyerte a nyitás óta elszenvedett veszteségeket a frankfurti tőzsdén.

Az Infineon nem adott előrejelzést memória áramkör gyártó tevékenységnek eredményére a januári első negyedéves beszámoló alkalmából a DRAM memória árak meglepetésszerű zuhanása miatt. Az egyebek között autókhoz, telefonokhoz és smart kártyákhoz logikai áramköröket gyártó részlegénél pedig a szezonális tényezők miatt eredmény csökkenést, vagy annak stagnálását jelezte előre.

Ziebart szerint ezzel meg is érett az idő memória áramkör gyártó tevékenységének tőzsdei bevezetéséhez, amelynek érdekében május elsején "Qimonda" néven ki is szervezik a részleget az anyavállalatból. A májusban összeülő felügyelő bizottságnak még áldását kell adnia a kibocsátásra.

A Qimonda tőkeértéke legkevesebb 0,8-szorosa lesz a memóriagyártás tavalyi 2,83 milliárd eurós forgalmának, ami 40 százalékát adta az Infineon teljes árbevételének.

Az Infineon még nem hozta nyilvánosságra a Qimonda kibocsátási piacát, mindössze annyit közölt, hogy nem részesíti előnyben a német tőkepiacot. Az ügyhöz közelálló körök a Reuters hírügynökségnek annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Ziebart az amerikai Nasdaq piacot tekinti a legmegfelelőbb a célra.
Kulcsszavak: memória +céginfo Infineon

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

ImageCacheViewer 1.31

Az egyszerű eszköz beolvassa a webböngésző (Internet Explorer, Firefox vagy Chrome) gyorsítótárát, és kilistázza a legutóbb meglátogatott webhelyeken megjelenített képeket. Minden gyorsítótárazott képfájl esetében a következő információk jelennek meg: a kép URL-je, az oldal meglátogatására használt webböngésző, képtípus, a kép dátuma / ideje, böngészési ideje és fájlmérete.

2024. február 28. 16:45

Tablacus Explorer 24.2.25

Nyílt forrású, többpaneles elrendezést is támogató (vízszintes és függőleges módban is) fájlkezelő alkalmazás beépített keresővel, könyvjelzők létrehozásának lehetőségével stb.

2024. február 28. 16:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30