Hamarosan indul a GBuy, a Google online fizetőrendszere

Milkovits Gábor, 2006. június 14. 08:46
A Google sajtóértesülések szerint június 28-án útjára bocsátja saját online fizetési rendszerét GBuy néven, egyelőre csak a Google Base ügyfelek számára.
A megoldással a Google nyilvánvalóan az eBay tulajdonába tartozó, piacvezető PayPal számára támaszthat konkurenciát. Ebből a nézőpontból nem elhanyagolható momentum, hogy az eBay a Google legfőbb riválisának számító Yahoo-val kötött nemrég szoros együttműködési megállapodást, melynek egyik fő eleme éppen a PayPal közös használata. A Google a GBuy használatáért az eladási ár 1,5-2%-át kérné el a kereskedőktől, cserében viszont felajánlaná számukra a „megbízható GBuy kereskedő” címet, ami a Google oldalon az adott keresési találatok mellett is megjelenne. A gyorsan növekvő internetes kereskedelmet sokak szerint még mindig hátráltatják a biztonsági megfontolások, a Google neve azonban enyhíthet ezen.

Egyes elemzők szerint a Google-nak nagyra törő tervei vannak a saját online fizetési megoldással, a cég ugyanis a keresőszolgáltatáson túl be szeretne szállni – többek között – az egyre jövedelmezőbb internetes kiskereskedelembe is. A Google részéről egyébként egyelőre nem erősítették meg hivatalosan a GBuy június végi startjának hírét.
Kulcsszavak: Google e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05