Formatervezési díjat nyert a Siemens intelligens otthona

forrás Prim Online, 2006. július 13. 12:25
A Siemens SURPASS Home Entertaintment megoldása megnyerte az ipari formatervezés „Oscar-díját”, az iF Design Award-ot. A hannoveri Industrie Design Forum a „digitális média felhasználói felület” kategóriában a Siemensnek ítélte az első helyet. A több mint fél évszázados múltra visszatekintő iF Design Award, amely a világ három legelismertebb formatervezési díjainak egyike, a Siemens által nyújtott kimagasló minőséget ismeri el. Budapesten a Millenárison lévő Jövő Házában található T-házban próbálhatjuk ki a cég Smart Home és Home Entertaintment megoldásait.
A Siemens díjnyertes Home Entertaintment-rendszere lehetővé teszi, hogy a lakásban található szórakoztatóelektronikai és kommunikációs készülékeket egyetlen felhasználói felületen keresztül érjük el. A megoldás segítségével a televízió képernyőjén keresztül kezelhetjük az online játékokat, a videó- és audió-szolgáltatásokat, a videotelefont, az e-mail küldést és -fogadást valamint az internetelérést is.  

A formatervezők feladata az volt, hogy e sokféle funkciót tiszta, áttekinthető elrendezésben jelenítsék meg a tévé képernyőjén. A szakemberek az elemeket egy különleges rácsrendszer alkalmazásával rendezték el. A betűtípusokat és a színeket a tévé képernyőjének felbontásához igazították, az aktív elemeket pedig hangok és elütő színek jelzik, amelyek jól megkülönböztethetővé teszik őket a többi információtól. Mindezek eredményeképpen a felhasználó az elérhető szolgáltatások sokfélesége ellenére is könnyen választhat közülük a távirányító segítségével. A tévé felhasználói felülete kiváló példája a felhasználó-központú és kifinomult high tech alkalmazásoknak.

A Siemens intelligens otthonát, amelyben a SURPASS Home Entertaintment is helyet kapott, Budapesten is kipróbálhatjuk a T-Commal közösen felépített T-házban. Az intelligens otthon lényege, hogy egy hálózaton keresztül több, a háztartásban használt készülék kapcsolódik össze egymással, s így egyrészt bonyolult feladatokat is elvégeztethetünk velük, másrészt pedig otthonunk távvezérlése is lehetővé válik. A Siemens Smart Home rendszere három részből – lakásvezérlés, lakásbiztonság és felügyelet valamint otthoni szórakoztatás – tevődik össze. 
Kulcsszavak: otthon Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A chatbot a cégvezető legjobb barátja

Employer branding, onboarding, HR-applikációk – divatos és gyakran puffogtatott kifejezések nem csak a toborzók és kommunikációs szakemberek, de a cégvezetők körében is. Mindeközben kevés vállalatot jellemez tudatosság a HR-stratégiát, a toborzásra fordított erőforrásokat és a járulékos költségeket tekintve, holott egy új kolléga kiválasztása átlagosan 50 napba és közel 1,2 millió forintba kerül a cégeknek. A kihívás és a verseny óriási, de a technológia ebben is partner: mesterséges intelligenciával a toborzásra fordított idő és a költségek is jelentősen csökkenthetők, így minden cégnek érdemes újragondolnia a hagyományos kiválasztási folyamatokat és eszközöket.

2020. február 26. 10:03

A világ egyik legjelentősebb befektetési eseményén vett részt a magyar startup delegáció

A Startup Campus a HEPA törökországi irodája és az Isztambuli Magyar Főkonzulátus együttműködésében háromnapos törökországi üzleti túrát szervezett állami, egyetemi és vállalati partnerek, valamint három magyar startup számára. A startupok a világ egyik legjelentősebb befektetői konferenciáján, a World Business Angel Forum-on (WBAF) pitchelhettek, a Startup Campus pedig egyetértési megállapodást írt alá a török Hackquartersszel. 

2020. február 25. 16:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás