Elindult a Behálózunk – világháló-népszerűsítő kampány

forrás Prim Online, 2006. július 28. 14:22
Nagy Zsolt romániai távközlési és informatikai miniszter 2006. július 27-én, a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál keretén belül elindította a Behálózunk elnevezésű világháló-népszerűsítő kampányt.
A minisztérium az elektronikus kommunikáció népszerűsítését tűzte ki célul, minden társadalmi osztályban diszkrimináció és tilalom (korlátozás) nélkül, ugyanakkor a modern kommunikációs eszközöknek a lakossággal való megismertetését is feladataként fogalmazta meg.

A kampány a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon kezdődött, ahol a minisztérium a résztvevőknek ingyenes internet hozzáférési lehetőséget biztosít egy, külön e célból felállított sátorban. A Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium Félszigeten levő standján ma délutánig több mint hétszázan navigáltak a világhálón. A minisztérium becslései szerint a rendezvény ideje alatt több mint 3000 résztvevő fog legalább egy órát számítógépnél tölteni. A behálózunk elnevezésű internet-népszerűsítő kampány a Félsziget után is folytatódik.

A kampány a következő eseményekkel fogja folytatni az internethasználat népszerűsítését: a kampány saját honlapjának indítása, „Internet Karaván” megszervezése: mobil informatikai laboratórium néhány romániai iskolai táborban valamint köztéri ingyenes internet hozzáférési pontok létrehozása.

A világháló használat népszerűsítése után a közeljövőben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium újabb nevelési kampányt indít a fiatalok számára: biztonságos internetezés, az online zaklatások elkerülése érdekében.

Romániában jelenleg az internetfelhasználók hozzávetőleges száma 5.500.000 (előzetes becslések alapján). A minisztérium célja a felhasználók számának növelése, valamint biztonságos felhasználási szokások kialakítása.

Nagy Zsolt miniszter Félsziget fesztivál több programján is részt vesz, pénteken 15,00 órától a Vidám Európa és Kormányzati sátorban aktuális politikai témákról beszélget a résztvevőkkel.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38