Elindult a Behálózunk – világháló-népszerűsítő kampány

forrás Prim Online, 2006. július 28. 14:22
Nagy Zsolt romániai távközlési és informatikai miniszter 2006. július 27-én, a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál keretén belül elindította a Behálózunk elnevezésű világháló-népszerűsítő kampányt.
A minisztérium az elektronikus kommunikáció népszerűsítését tűzte ki célul, minden társadalmi osztályban diszkrimináció és tilalom (korlátozás) nélkül, ugyanakkor a modern kommunikációs eszközöknek a lakossággal való megismertetését is feladataként fogalmazta meg.

A kampány a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon kezdődött, ahol a minisztérium a résztvevőknek ingyenes internet hozzáférési lehetőséget biztosít egy, külön e célból felállított sátorban. A Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium Félszigeten levő standján ma délutánig több mint hétszázan navigáltak a világhálón. A minisztérium becslései szerint a rendezvény ideje alatt több mint 3000 résztvevő fog legalább egy órát számítógépnél tölteni. A behálózunk elnevezésű internet-népszerűsítő kampány a Félsziget után is folytatódik.

A kampány a következő eseményekkel fogja folytatni az internethasználat népszerűsítését: a kampány saját honlapjának indítása, „Internet Karaván” megszervezése: mobil informatikai laboratórium néhány romániai iskolai táborban valamint köztéri ingyenes internet hozzáférési pontok létrehozása.

A világháló használat népszerűsítése után a közeljövőben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium újabb nevelési kampányt indít a fiatalok számára: biztonságos internetezés, az online zaklatások elkerülése érdekében.

Romániában jelenleg az internetfelhasználók hozzávetőleges száma 5.500.000 (előzetes becslések alapján). A minisztérium célja a felhasználók számának növelése, valamint biztonságos felhasználási szokások kialakítása.

Nagy Zsolt miniszter Félsziget fesztivál több programján is részt vesz, pénteken 15,00 órától a Vidám Európa és Kormányzati sátorban aktuális politikai témákról beszélget a résztvevőkkel.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20