Elkezdődött a Duna-delta digitalizálása

forrás Prim Online, 2006. augusztus 4. 22:04
Nagy Zsolt, Románia távközlési és információs technológiai minisztere csütörtökön felavatta a Tulcea megyei Jurilovcán az első Turisztikai Információs Pontot, amelyet a minisztérium által elindított "Tudásalapú Gazdaság" projekt részeként hoztak létre.

A Turisztikai Információs Pont megfelelő működéséhez szükséges IT&C infrastruktúrát a szaktárca biztosította. Az információs pont lehetőséget teremt a jurilovcai hazai és külföldi turisták számára, hogy interneten keresztül gyors és hasznos információkat szerezzenek a térség turisztikai adottságairól, a kínált szolgáltatásokról.

A minisztérium által kezdeményezett "Tudásalapú Gazdaság" nevű kísérleti jellegű projektbe Jurilovcan kívül további 8 települést vontak be: Albestii de Muscel - Arges megye, Aninoasa - Hunyad megye, Korond - Hargita megye, Nagylaposnok - Krassó-Szörény megye, Ostra - Suceava megye, Nagypél - Arad megye, Ósinka - Brassó megye, valamint Magyarlápos - Máramaros megye.

A közlejövőben mintegy 200 település számíthat ilyen jellegű beruházásra. A jelen projekt nagy fontossággal bír a helyi közösségek életében, hiszen lehetővé teszi a lakosság információhoz való hozzáférését, serkenti a helyi üzleti szféra versenyképességét, és nem utolsósorban a technológia által a helyi közösség tudásszintjét.

Bővebb információk a www.ecomunitate.ro, valamint a www.mcti.ro honlapokon találhatók.

Kulcsszavak: Románia

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás