Közös nevezőn üzlet és informatika

forrás Prim Online, 2006. szeptember 5. 14:32
Informatikusok számára oktat üzleti gondolkodást Vezetőképző Intézet névre keresztelt tanfolyamsorozatán a NetAcademia. A tematikus képzések célja, hogy az informatikai döntéshozók, valamint a vezetői pozícióra aspiráló informatikusok számára a gyakorlatban közvetlenül felhasználható üzleti tudást nyújtson.
Vajon hogyan történhet meg, hogy egy szervezet különböző részlegein ugyanazt az adatot több helyütt is számítógépre viszik, majd az így létrejött adatbázisokat egy harmadik helyen próbálják összeilleszteni? „Az elmúlt években az üzleti folyamatok egyre kiszolgáltatottabbá váltak az informatikai infrastruktúrának” – ad választ az általa is tapasztalt, az informatika és az üzlet párbeszédének hiányából fakadó jelenségre Novák Zsolt, a NetAcademia Oktatóközpont most induló Vezetőképző Intézetének oktatója. „A legtöbb vállalatra igaz, hogy az informatikai háttér meghibásodása esetén a mindennapos működés, a normál üzletvitel is veszélybe kerülhet” – emeli ki a szakember, aki szerint többek közt az ilyen és ehhez hasonló problémák miatt fontos, hogy az informatika egy jól felépített szabályozási-, minőségbiztosítási rendszernek megfelelően működjön. A NetAcademia új tanfolyamsorozatának célja ennek megfelelően az, hogy a biztonságirányítás, a katasztrófa-elhárítás (DRP), a szolgáltatási szintű szerződések (SLA) és az ügyfélszolgálat-irányítás területén jelentkező kérdések bemutatásával a gyakorlatban közvetlenül is felhasználható üzleti tudást nyújtson informatikai szakemberek számára.

Az informatikai menedzsment kvintesszenciája

„Tanfolyamsorozatunk az informatikai döntéshozók számára újfajta rálátást biztosít szakmájuk legkritikusabb területeire. A tematika így felöleli többek között az ISO, a British Standard, az ITIL és a COBIT különböző szabványainak, és e szabványok használatának lényegét” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője. A Vezetőképző Intézet 5 napos képzésének első része ezért a katasztrófa-elhárítás elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozik, így többek között a DRP (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítését tárgyalja. A második rész három előadása az IT folyamatok, szolgáltatások, valamint a felhasználó-támogató rendszerek menedzselésére koncentrál. Ezek fő témái a biztonságirányítás, az erőforrás-kihelyezés – ennek kapcsán többek közt az SLA szerződések –, valamint az ügyfélszolgálat-irányítás. A NetAcademia Vezetőképző Intézete a jövőben további, az informatikusok vezetővé válását, illetve az informatikai döntéshozók munkáját üzleti oldalról támogató képzések bevezetését is tervezi.

Részletes tanfolyam tematika
Kulcsszavak: NetAcademia

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24