Az iPod-tulajdonosok kerülik az iTunes-t

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 19. 19:23
A Jupiter Research piackutató a napokban nyilvánosságra hozta legfrissebb felmérési adatait, miszerint az iPod-tulajdonosok legnagyobb hányada nem az iTunes-ról tölti le készülékére az általa hallgatott zeneszámokat.
Az intézet által közzétett tanulmány szerint az Apple népszerű lejátszójával rendelkező személyeknek csupán a 17%-a vásárol rendszeresen - legkevesebb havonta egy alkalommal - a számítógépgyártó vállalat által üzemeltetett online zeneboltból, a maradék 83% pedig legális vagy illegális úton beszerzett dalokkal tölti fel MP3-playerét. A piackutatók szerint átlagosan egy iPod-on húsz darab, az iTunes-ról származó audiófájl található, ami igencsak kevésnek mondható.

Az Apple-felhasználók vásárlási szokásainak a fényében viszont igencsak érdekesnek tűnik a Jupiter Research azon prognózisa, miszerint az idei évben az európai lakosok összesen 385 millió eurót fognak digitális zenére költeni, az összeladások tekintetében pedig az iTunes Store fogja lebonyolítani a legnagyobb forgalmat.
Kulcsszavak: iTunes zene iPod

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Folytatódhat a nevezés - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2017. október 16. 14:34

Teszteltük a WIWE szívdiagnosztikai eszközt

2017. október 3. 13:30

A Kaspersky Lab CTF játékkal keresi az ipari létesítmények sebezhetőségét

2017. szeptember 27. 18:23

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45
cloudappsportal.com