Az iPod-tulajdonosok kerülik az iTunes-t

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 19. 19:23
A Jupiter Research piackutató a napokban nyilvánosságra hozta legfrissebb felmérési adatait, miszerint az iPod-tulajdonosok legnagyobb hányada nem az iTunes-ról tölti le készülékére az általa hallgatott zeneszámokat.
Az intézet által közzétett tanulmány szerint az Apple népszerű lejátszójával rendelkező személyeknek csupán a 17%-a vásárol rendszeresen - legkevesebb havonta egy alkalommal - a számítógépgyártó vállalat által üzemeltetett online zeneboltból, a maradék 83% pedig legális vagy illegális úton beszerzett dalokkal tölti fel MP3-playerét. A piackutatók szerint átlagosan egy iPod-on húsz darab, az iTunes-ról származó audiófájl található, ami igencsak kevésnek mondható.

Az Apple-felhasználók vásárlási szokásainak a fényében viszont igencsak érdekesnek tűnik a Jupiter Research azon prognózisa, miszerint az idei évben az európai lakosok összesen 385 millió eurót fognak digitális zenére költeni, az összeladások tekintetében pedig az iTunes Store fogja lebonyolítani a legnagyobb forgalmat.
Kulcsszavak: iTunes zene iPod

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21

A megjósolt trendek felé haladnak a kiberbűnözés idei irányai

2017. július 20. 16:59

Az év CIO-ja pályázat

2017. július 6. 13:48
cloudappsportal.com