A Sony televízió-gyárat létesít Szlovákiában

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 21. 11:33
Újabb japán vállalat jelentett be nagyszabású elektronikai beruházást Kelet-Európában: ezúttal a Sony közölte, hogy 11 milliárd jen (hozzávetőleg 20 milliárd forint) beruházással LCD-kijelzős televíziókat gyártó üzemet hoz létre Szlovákiában.
Az új gyár a tervek szerint 2007 szeptemberében kezdi meg a termelést. Évente 3 millió készüléket gyártanak majd Bravia márkanévvel. A Sonynak már van üzeme Szlovákiában, ott katód sugaras, illetve kis képernyős LCD-televíziókat gyártanak. Az új üzem elkészültével a régi gyárat bezárják. Európában ezen kívül Spanyolországban van LCD tévéket gyártó üzeme a Sonynak.

A japán Toshiba is kelet-európai gyártó bázisának kiépítésére készül: szeptember közepén jelentették be, hogy LCD televíziókat előállító gyárat létesítenek Lengyelországban a Wroclaw közelében lévő Kobierzyceben. A beruházás 167 millió zlotyba (42 millió euróba) kerül, a gyártás a tervek szerint 2007 augusztusában kezdődik. A gyárban ezer fő, a beszállító cégeknél 2 ezer fő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A beruházásról beszámoló Gazeta Wyborcza napilap szerint a Toshiba 2007-ben 3 millió LCD-képernyős televízió gyártását tervezi Európában. A japán konszern ilyen készülékeket eddig csak Nagy-Britanniában gyártott. Lengyelországban három éven belül fél millióra tervezik felfuttatni a termelést, hosszabb távon évi két millióra.

A Hitachi idén júliusban közölte, hogy két jelentős televízió-gyártási beruházás előkészületei folynak a Csehország észak-nyugati részén lévő Zatec ipari övezetében: a

Hitachi 2,5 milliárd korona beruházással LCD tévéket gyártó üzemet létesít, az IPS Alpha - amely a Hitachi, a Panasonic és a Toshiba vegyes vállalata - 2,6 milliárd korona beruházással LCD-képernyő-gyártást indít be ugyanott. (1 cseh korona=hozzávetőleg 10 forint). A gyártás az idén indul, s 2007 Karácsonyára már megjelenhetnek az európai üzletekben a Csehországban előállított készülékek.
Kulcsszavak: +céginfo televízió TV Sony

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu új ár-teljesítmény rekordot állított fel

A nemrég továbbfejlesztett, belépő szintű ETERNUS DX S4 hibrid tárolócsaládhoz tartozó Fujitsu ETERNUS DX200 S4 nagy teljesítményével, ár-teljesítmény arányával és válaszidejével is hivatalos elismerést szerzett a – tárolórendszerek teljesítményének független összehasonlítására használt – SPC-1 benchmark szerint.

2017. június 28. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AI-jaj, ez itt és most a robotok őskora!

2017. június 27. 19:27

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11
cloudappsportal.com