A Sony televízió-gyárat létesít Szlovákiában

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 21. 11:33
Újabb japán vállalat jelentett be nagyszabású elektronikai beruházást Kelet-Európában: ezúttal a Sony közölte, hogy 11 milliárd jen (hozzávetőleg 20 milliárd forint) beruházással LCD-kijelzős televíziókat gyártó üzemet hoz létre Szlovákiában.
Az új gyár a tervek szerint 2007 szeptemberében kezdi meg a termelést. Évente 3 millió készüléket gyártanak majd Bravia márkanévvel. A Sonynak már van üzeme Szlovákiában, ott katód sugaras, illetve kis képernyős LCD-televíziókat gyártanak. Az új üzem elkészültével a régi gyárat bezárják. Európában ezen kívül Spanyolországban van LCD tévéket gyártó üzeme a Sonynak.

A japán Toshiba is kelet-európai gyártó bázisának kiépítésére készül: szeptember közepén jelentették be, hogy LCD televíziókat előállító gyárat létesítenek Lengyelországban a Wroclaw közelében lévő Kobierzyceben. A beruházás 167 millió zlotyba (42 millió euróba) kerül, a gyártás a tervek szerint 2007 augusztusában kezdődik. A gyárban ezer fő, a beszállító cégeknél 2 ezer fő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A beruházásról beszámoló Gazeta Wyborcza napilap szerint a Toshiba 2007-ben 3 millió LCD-képernyős televízió gyártását tervezi Európában. A japán konszern ilyen készülékeket eddig csak Nagy-Britanniában gyártott. Lengyelországban három éven belül fél millióra tervezik felfuttatni a termelést, hosszabb távon évi két millióra.

A Hitachi idén júliusban közölte, hogy két jelentős televízió-gyártási beruházás előkészületei folynak a Csehország észak-nyugati részén lévő Zatec ipari övezetében: a

Hitachi 2,5 milliárd korona beruházással LCD tévéket gyártó üzemet létesít, az IPS Alpha - amely a Hitachi, a Panasonic és a Toshiba vegyes vállalata - 2,6 milliárd korona beruházással LCD-képernyő-gyártást indít be ugyanott. (1 cseh korona=hozzávetőleg 10 forint). A gyártás az idén indul, s 2007 Karácsonyára már megjelenhetnek az európai üzletekben a Csehországban előállított készülékek.
Kulcsszavak: +céginfo televízió TV Sony

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Oracle bejelentette a Java SE 9-et és a Java EE 8-at

Az Oracle bejelentette, hogy már elérhető a Java SE 9 (JDK 9) verziója, a Java Platform Enterprise Edition 8 (Java EE 8) és a Java EE 8 Software Development Kit (SDK).

2017. szeptember 25. 10:44

Az ABB vezérlőrendszere és szoftvere optimalizálja az elektromos buszok üzemeltetését

Az ABB bejelentette, hogy a genfi tömegközlekedési vállalat, a Transport Publics Genevois (TPG) az ABB Abilityn alapuló megoldás szállításával bízta meg. A megrendelés részeként az ABB a felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő rendszert (SCADA), valamint vállalati eszközgazdálkodási (EAM) szoftvert szállít. A megoldás a TOSA (Trolleybus Optimisation Systemes Alimentation) elnevezésű projekt keretében hozzájárul a teljesen elektromos hajtású buszok (azaz az e-buszok) üzemének optimalizálásához.

2017. szeptember 25. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com