A Sony televízió-gyárat létesít Szlovákiában

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 21. 11:33
Újabb japán vállalat jelentett be nagyszabású elektronikai beruházást Kelet-Európában: ezúttal a Sony közölte, hogy 11 milliárd jen (hozzávetőleg 20 milliárd forint) beruházással LCD-kijelzős televíziókat gyártó üzemet hoz létre Szlovákiában.
Az új gyár a tervek szerint 2007 szeptemberében kezdi meg a termelést. Évente 3 millió készüléket gyártanak majd Bravia márkanévvel. A Sonynak már van üzeme Szlovákiában, ott katód sugaras, illetve kis képernyős LCD-televíziókat gyártanak. Az új üzem elkészültével a régi gyárat bezárják. Európában ezen kívül Spanyolországban van LCD tévéket gyártó üzeme a Sonynak.

A japán Toshiba is kelet-európai gyártó bázisának kiépítésére készül: szeptember közepén jelentették be, hogy LCD televíziókat előállító gyárat létesítenek Lengyelországban a Wroclaw közelében lévő Kobierzyceben. A beruházás 167 millió zlotyba (42 millió euróba) kerül, a gyártás a tervek szerint 2007 augusztusában kezdődik. A gyárban ezer fő, a beszállító cégeknél 2 ezer fő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A beruházásról beszámoló Gazeta Wyborcza napilap szerint a Toshiba 2007-ben 3 millió LCD-képernyős televízió gyártását tervezi Európában. A japán konszern ilyen készülékeket eddig csak Nagy-Britanniában gyártott. Lengyelországban három éven belül fél millióra tervezik felfuttatni a termelést, hosszabb távon évi két millióra.

A Hitachi idén júliusban közölte, hogy két jelentős televízió-gyártási beruházás előkészületei folynak a Csehország észak-nyugati részén lévő Zatec ipari övezetében: a

Hitachi 2,5 milliárd korona beruházással LCD tévéket gyártó üzemet létesít, az IPS Alpha - amely a Hitachi, a Panasonic és a Toshiba vegyes vállalata - 2,6 milliárd korona beruházással LCD-képernyő-gyártást indít be ugyanott. (1 cseh korona=hozzávetőleg 10 forint). A gyártás az idén indul, s 2007 Karácsonyára már megjelenhetnek az európai üzletekben a Csehországban előállított készülékek.
Kulcsszavak: +céginfo televízió TV Sony

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20