A Microsoft fellebbezett a többszáz-milliós büntetés ellen

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 4. 17:43
A Microsoft nem ért egyet ez Európai Bizottság júliusi döntésével, ezért a vállalat képviselői a hétfői napon Luxemburgban benyújtották fellebbezési kérelmüket.
A versenyjogi hivatal idén nyáron 281 millió eurós büntetést szabott ki a szoftveróriásra, mivel szerintük az nem tett maradéktalanul eleget az EU által két évvel azelőtt meghatározott követeléseknek. 2004-ben első alkalommal majdnem félmilliárd euróra bírságolták a redmondi konszernt, mivel az a bíróság szerint visszaélt monopolhelyzetével a konkurens cégek kárára. Az EU álláspontja szerint a Microsoft azt követően sem tett közzé a Windows szerverplatform kezelőrendszeréről használható műszaki dokumentációt. Ennek következménye lett a július közepén kirótt újabb többszáz-milliós büntetés, amely a 2005. december 16. és 2006. június 20. közötti időszakra vonatkozik. A Microsoft részéről már akkor megalapozatlannak tartották az EB döntését és a pénzbüntetést, ugyanakkor pedig kihangsúlyozták, hogy a cég óriási erőfeszítéseket tett már annak érdekében, hogy megfeleljen a bizottság 2004-es határozatának.

Újabban több biztonságspecialista is szemére vetette a Microsoftnak, hogy az nem működik kellőképpen együtt a védelmi szoftvereket fejlesztő cégekkel, és monopolhelyzetének visszaélésével vádolják a vállalatot.

Kulcsszavak: Microsoft jog EU

Az olasz Vodafone videóban mutatja be a kapcsolódás erejét

A koronavírus miatt kialakult helyzetben különösen fontos szerep jut a digitális eszközöknek és a hálózatnak, hiszen az emberek ezek segítségével tudják tartani szeretteikkel a kapcsolatot, megosztani élményeiket, támogatni és szórakoztatni egymást. 

2020. március 31. 20:52

5 Sophos tipp a Biztonsági Mentés Világnapjára

A mai napon ünnepeljük a Biztonsági Mentés Világnapját. Mostanában olyan sokan dolgozunk otthonról, hogy nem támaszkodhatunk az IT részlegre, hogy mindannyiunknak elkészítsék a biztonsági mentését. A jó hír viszont az, hogy mivel mostanában olyan sokan dolgozunk otthonról, a másolatok rendes elkészítése nem annyira nehéz - a legnehezebb része az, hogy eljussunk a biztonsági mentés pontos elkészítéséig… vagy egyáltalán az elkészítéséig.

2020. március 31. 19:51

Nyolc meglepő tény az elektromos autókról

Tavaly már közel 2,3 millió, tisztán elektromos meghajtású autót adtak el világszerte és csak Európában 160 ezernél is több töltőállomás szolgálja ezeket a járműveket illetve tulajdonosaikat. A Schneider Electric összegyűjtötte az e-autózás történetének és jelenének 8 legizgalmasabb sztoriját.

2020. március 31. 19:35

Már Kecskeméten is vásárolhatunk mobiljegyet

Korábbi teljes országos lefedési terveinek megfelelően vezeti be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közlekedési mobiljegyet, amelynek keretében 2020. március 31-vel a kecskeméti helyi közlekedésben is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes megoldás.

2020. március 31. 18:22

Intelligencia felsőfokon: Office helyett Microsoft 365

Április 21-től a Microsoft 365 néven válik elérhetővé az új O365. A névváltást elsősorban az indokolja, hogy az eddigi irodai alkalmazások – a mesterséges intelligencia erőteljes használatának köszönhetően – munkahelyi és életvezetési tanácsadókká lépnek elő. A word segít érthetőbben fogalmazni, az Excel adatelemzővé lép elő, még érdekesebb előadások a PowerPoint-tal, biztonságosabb közös munka – ezt nyújtja a Microsoft365. Egyes újdonságok már a mai naptól, mások fokozatosan, a közeljövőben válnak elérhetővé az egyéni és a családi előfizetők számára.

2020. március 31. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás