A Microsoft fellebbezett a többszáz-milliós büntetés ellen

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 4. 17:43
A Microsoft nem ért egyet ez Európai Bizottság júliusi döntésével, ezért a vállalat képviselői a hétfői napon Luxemburgban benyújtották fellebbezési kérelmüket.
A versenyjogi hivatal idén nyáron 281 millió eurós büntetést szabott ki a szoftveróriásra, mivel szerintük az nem tett maradéktalanul eleget az EU által két évvel azelőtt meghatározott követeléseknek. 2004-ben első alkalommal majdnem félmilliárd euróra bírságolták a redmondi konszernt, mivel az a bíróság szerint visszaélt monopolhelyzetével a konkurens cégek kárára. Az EU álláspontja szerint a Microsoft azt követően sem tett közzé a Windows szerverplatform kezelőrendszeréről használható műszaki dokumentációt. Ennek következménye lett a július közepén kirótt újabb többszáz-milliós büntetés, amely a 2005. december 16. és 2006. június 20. közötti időszakra vonatkozik. A Microsoft részéről már akkor megalapozatlannak tartották az EB döntését és a pénzbüntetést, ugyanakkor pedig kihangsúlyozták, hogy a cég óriási erőfeszítéseket tett már annak érdekében, hogy megfeleljen a bizottság 2004-es határozatának.

Újabban több biztonságspecialista is szemére vetette a Microsoftnak, hogy az nem működik kellőképpen együtt a védelmi szoftvereket fejlesztő cégekkel, és monopolhelyzetének visszaélésével vádolják a vállalatot.

Kulcsszavak: Microsoft jog EU

Convertilla 0.8.1.43

A Convertilla egy egyszerű és ingyenes multimédia konvertáló program, amely remekül használható a videó- ​​és zenefájlok különböző formátumokra történő átalakításához (MP4, FLV, MKV, MPG, AVI, MOV, WMV, M4V, 3GP, MP3, WEBM, OPUS, AAC, FLAC, APE, WAV, ASF). Az alkalmazásban előbeállítások érhetők el a következő eszközökhöz: Android, iOS (iPhone, iPad), Windows Phone, iPod, Blackberry, Sony PSP és PS3, Microsoft XBOX 360 és Zune, Chrome OS, Ubuntu, Tizen, Nokia N-series stb.

2023. március 31. 14:50

BS.Player 2.78 Build 1094

Ingyenes DVD, avi, mpeg, DivX és mp3 lejátszó, feliratozással. Állítható felirat, hangszabályozó, számos kodek, képarány állítása, szinkronok kiválasztása, Youtube támogatás, skinezhető felület, kedvencek mentése mellett még számos egyéb funkcióval rendelkezik. Rendkívül okos lejátszó, számos lehetőség tárulkozik elénk. Emellett könnyen kezelhető mind a laikusok számára, illetve azoknak is elég betekintést és hozzáférést biztosít, akik már szakértők a lejátszók, filmek, mozizás terén.

2023. március 31. 14:47

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

30 éve Magyarországon az ESSCA

A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women’s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához. 

2023. március 31. 12:49

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08