A Microsoft több millió könyvet digitalizál

forrás Prim Online, 2006. október 19. 19:23
A Microsoft több millió könyv digitalizásával bízta meg a nagysebességű szkennereiről és írásfelismerő szoftvereiről ismert Kirtas Technologies céget a Live Book Search szolgáltatásuk részére.
A szoftveróriás közleménye szerint a partnercéggel való együttműködésnek köszönhetően jelentős mennyiséget fognak majd tudni digitalizáni rövid idő alatt, ugyanis a Kirtas kifejlesztett egy olyan robotszkennert, amely óránként 2400 oldal feldolgozására képes. Ez azt jelenti, hogy egyetlen kötet rögzítését hozzávetőlegesen nyolc perc alatt elvégzi a rendszer. A Microsoft különböző bibliotékák anyagait digitalizálná, az online adatbank létrehozása ügyében pedig együttműködik a vállalat többek között a brit Királyi Könyvtárral valamint a torontói és kaliforniai egyetemekkel. A napokban azonban a szoftveróriás megállapodott a Ithacai-i Cornell University-vel is azok archívumának feldolgozásáról.
A Live Book Search-el a Microsoft mintegy a Google Print Library projektje számára teremt konkurenciát, mivel a keresőóriás szintén egy hatalmas internetes könyvtár létrehozásán fáradozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27