A Microsoft több millió könyvet digitalizál

forrás Prim Online, 2006. október 19. 19:23
A Microsoft több millió könyv digitalizásával bízta meg a nagysebességű szkennereiről és írásfelismerő szoftvereiről ismert Kirtas Technologies céget a Live Book Search szolgáltatásuk részére.
A szoftveróriás közleménye szerint a partnercéggel való együttműködésnek köszönhetően jelentős mennyiséget fognak majd tudni digitalizáni rövid idő alatt, ugyanis a Kirtas kifejlesztett egy olyan robotszkennert, amely óránként 2400 oldal feldolgozására képes. Ez azt jelenti, hogy egyetlen kötet rögzítését hozzávetőlegesen nyolc perc alatt elvégzi a rendszer. A Microsoft különböző bibliotékák anyagait digitalizálná, az online adatbank létrehozása ügyében pedig együttműködik a vállalat többek között a brit Királyi Könyvtárral valamint a torontói és kaliforniai egyetemekkel. A napokban azonban a szoftveróriás megállapodott a Ithacai-i Cornell University-vel is azok archívumának feldolgozásáról.
A Live Book Search-el a Microsoft mintegy a Google Print Library projektje számára teremt konkurenciát, mivel a keresőóriás szintén egy hatalmas internetes könyvtár létrehozásán fáradozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás