Egyre több turista is szeretné használni az internetet

ProCurve Networking: vezeték nélküli internet Scandic Hiltonban

forrás Prim Online, 2007. január 24. 13:00
A ProCurve Networking hálózati eszközeivel biztosítja a 120 szállodából álló Scandic Hilton lánc ingyenes vezeték nélküli Internet elérését.
A vendéglátásban a vendégek igényeinek magas szintű kiszolgálása különösen fontos követelmény. Az internet-hozzáférést már nem csupán az üzleti úton lévő vendégek igénylik, egyre több turista is szeretné használni az internetet, például a digitális fotói hazaküldésére vagy a kirándulások megtervezéséhez.

A Scandic Hilton vezeték nélküli megoldás mellett döntött, mert rájöttek, hogy egyetlen hozzáférési pont legalább hat szobát le tud fedni, jobbra és balra, alatta és felette

Mivel egy olyan szektorról van szó, ahol az emberek igényei és kényelme mindenek előtt való, a Scandic Hilton nem írt elő semmiféle műszaki specifikációt, amikor megoldást keresett a piacon.

„Azzal kezdtük, hogy megnéztünk számos különböző hálózati eszközszállítót. Nem a speciális hardverre koncentráltunk, hanem sokkal inkább a szolgáltatás biztosítására, és ez sok gyártót megzavart, mert rendszerint nem ilyen megközelítésben gondolkodnak” - mondta Morten Hansen, a Scandic informatikai igazgatója. „A bitek és a bájtok helyett arra összpontosítottunk, hogy a különböző megoldások milyen szolgáltatást tudnának nyújtani a vendégeinknek. Annak a kidolgozását, hogy ehhez hány hozzáférési pont és kapcsoló kell, és hol kell elhelyezni őket, rábíztuk az eladókra.”

A Scandic Hilton elvárásai között szerepelt a lefedettség, az egyszerű bejelentkezés, a megbízható működés és a gyors válaszidő. Megbízhatóság, sebessége és jó ár-érték arány, ezek voltak a legfontosabb igények, amelyeknek a legjobban a HP ProCurve Networking megoldása felelt meg.

A Scandic Hilton hálózata két kiváló ProCurve termékre épül. A végpontoknál a Wireless Access Points 420 hozzáférési pontokra, amelyek biztonságosan és problémamentesen alkalmazhatóak a közepes vagy nagyméretű vezeték nélküli (WLAN) hálózatok kiépítésére, és könnyen integrálhatóak a meglévő hálózatokba. A hozzáférési pontok a nagy teljesítményű, 24 portos ProCurve 2626 kapcsolókhoz csatlakoznak, amelyek a legjobb ár-teljesítmény arányt nyújtják.

A Scandic Hilton és a ProCurve párhuzamosan indította el a hálózatok kiépítését Norvégiában, Svédországban és Dániában. A nagyra törő megvalósítás néhány esetben hosszadalmas kivitelezéssel járt a kábelek telepítésének a nehézségei miatt azokban a szállodákban, amelyeket eredetileg nem készítettek fel erre.

Most a Scandic Hilton szobáinak 80 százalékában biztosítja a lefedettséget és számos hozzáférési pont van a konferenciatermekben és a szállodák nyilvános „EASY ACCESS POINT” területein, ahol személyi számítógépek és nyomtatók is a vendégek rendelkezésére állnak. Az internetkapcsolat sebességét nemrég növelték minden hotelben 1 megabitről 4 megabit per másodpercre. Ezt folyamatosan ellenőrzik, de a várakozások szerint a következő két évben megfelel az igényeknek.

A használati adatok szerint a ProCurve vezeték nélküli Internet megoldása átütő sikert aratott a Scandic Hilton vendégei között. Miközben az első rendszerek telepítése után 100-200 vendég használta őket hetente, a legfrissebb adatok szerint hetente immár 14 ezer vendég csatlakozik vezeték nélkül a segítségükkel. Ami a kapcsolatok számát illeti, az induláskor ezer körül volt a kapcsolatok száma hetente, ez napjainkra elérte a 38 ezret és folyamatosan emelkedik. A szállodalánc nyomon követi a vendégek elégedettségét, és a méltatott szolgáltatások listáján előkelő helyen szerepel az ingyenes internetkapcsolat.

A szállodalánc kiszámolta, hogy ha csupán két szobával többet tud kiadni minden egyes szállodájában, akkor mindennap fedezi a teljes rendszer költségét. Mivel a szállodák átlagos szobaszáma 170, ez könnyen elérhető és gyakorlatilag nincs beruházási költsége. A szolgáltatási szerződés szerint ha esetleg egy hozzáférési pont meghibásodik, akkor maximum 48 órán belül megjavítják vagy kicserélik, ha pedig két vagy több hozzáférési pont vagy egy kapcsoló romlana el, akkor a határidő 24 órára csökken.
Kulcsszavak: Wi-Fi HP turizmus

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Összefog az ABB és a Contro-Net

Az ABB és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó régi értékesítési partnere, a magyarországi székhelyű Contro-Net Kft. (Contro-Net), közösen kínál teljesen integrált, költséghatékony megoldást az ESAB móri száraz és nedves porkeverő üzemei számára. Az ESAB világviszonylatban vezető helyet tölt be a hegesztő- és vágóberendezések, valamint a hegesztőanyagok előállításában. 

2022. július 3. 11:39

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24