Frissíti az Adobe a Bridge 2 CS3 Betát

Széles Csongor, 2007. január 31. 11:07
A múlt héten az Adobe frissítéseket adott ki az Adobe Photoshop CS3 béta (tesztfázisban lévő) verziójához. A frissítés a Bridge Beta 2 hibáit javítja ki, ugyanakkor új funkcióval látja el az Adobe fájlmenedzserét: támogatja a többmonitoros megjelenítést, javítottak a nagyítón és a fájlokat is könnyebben megtalálhatjuk az új Flat View-nak köszönhetően.
Hibajavítások

Az Adobe együtt él a korszellemmel: a Photoshop CS3 béta korlátlan letöltésével (2 napig bárki ingyen kipróbálhatja, érvényes szériaszámmal pedig az Adobe CS3 megjelenéséig szabadon használható) szintén a felhasználók tapasztalatát igyekszik hasznosítani. A mostani frissítés a felhasználók által észrevett hibák tömkelegét javítja, a cég külön meg is köszönte a lelkes segítséget.

Flat View

Segítségével az alkönyvtárak tartalma is megjelenik a fájlböngészőben, vagyis nem veszi figyelembe a könyvtárstruktúrát, így a több alkönyvtárban elhelyezett képeket is klikkelés nélkül, azonnal látjuk. Sokkal könnyebben megtaláljuk a keresett fájlt.

Többképernyős megjelenítés

Ha egy új, szinkronban működő képernyőt csatolunk a számítógépünkhöz, létrehozhatunk a két monitoron külön megjelenő, szinkronban működő ablakot. Két monitor esetében az első monitoron megjelenik az alapértelmezett munkafelület. A második képernyőt úgy is beállíthatjuk, hogy azon felvételeink teljes képernyőméretben jelenjenek meg, vagyis gyorsíthatunk a munkafolyamaton. Ezt úgy érjük el, hogy az első monitoron az előkép panelt az ablak közepén elhelyezve megnyomjuk a Tab billentyűt. Ez elrejti a jobb és baloldali oszlopokat. A teljes képernyőjű előkép panelt így könnyen áthúzhatjuk a második monitorra. Az első monitoron válasszuk ki a bélyegképes böngészőablakot. Ezt kettőnél több képernyő esetében is beállíthatjuk.

Nagyító

A nagyító nagyon hasznos új funkció a Bridge CS3-ban. Segítségével a beállított nagyítással azonnal megtekinthetjük a zavaró részleteket. A javítás nagyjából a nagyító sarkoknál való mozgására vonatkozik, ezentúl kevesebbet fog ugrabugrálni a képernyőn.

Ezen túl sok apró javítást és munkafolyamatot segítő újításokat is tartalmaz a frissítés. Felsoroljuk a fontosabbakat:
ˇ    a fájlkiterjesztéseket alapértelmezetten kiírja, így nem keverjük össze a jpeg/tiff/raw bélyegképeket
ˇ    a képeket ISO értékek szerint is lekérdezhetjük
ˇ    nagyobbak, élesebbek lettek a bélyegképek (max. 640 pixel)
ˇ    jobb hardvertámogatás stb

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a jelenlegi legkisebb Z sorozatú fix objektív

A Nikon bemutatja a Nikon Z sorozat eddigi legkisebb és legkönnyebb teljes képes fix objektívjét*: a NIKKOR Z 28mm f/2.8 objektívet. Ez a talpraesett történetmesélő remek mindennapi objektív. Nagy, de nem túl nagy látószögű, rendkívül kedvező árú és megtévesztően nagy teljesítményű – az utcai jelenetektől a tájképekig és a szituációs portrékig mindenre készen áll. 

2021. november 19. 11:08

Itt a LUMIX S sorozathoz fejlesztett, kompakt, pehelykönnyű objektív

A Panasonic bemutatja új, nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú LUMIX S 35 mm F1.8 (S-S35) objektívjét, amely a negyedik tagja az F1.8 nagy rekesznyílású, L-bajonettzáras objektívsorozatnak. Az F1.8-as fix gyújtótávolságú LUMIX S sorozat összesen 4 tagból áll: a 85 mm-es (S-S85), az 50 mm-es (S-S50), a 24 mm-es (S-S24) és az új 35 mm-es (S-S35) objektívekből. Közös bennük a megegyező méret és az azonos kezelőszerv-elrendezés, amely rendkívül praktikus használat közben.

2021. november 11. 09:53

Idén is megrendezik a világ legnagyobb mobilfotós versenyét

November 30-ig lehet jelentkezni a világ legnagyobb mobilfotós versenyére, a Huawei NEXT-IMAGE 2021-re. A megmérettetés idei témája a „Better Together”, amire 10 kategóriában küldhetik be a felhasználók HUAWEI mobiltelefonokkal készített képeiket, vagy videóikat. A legjobb alkotásokat szakértő zsűri bírálja. A kategóriák győztesei Watch 3 okosórát, FreeBuds 4 fülhallgatót, 1000 dolláros pénzjutalmat nyerhetnek, a három fő győztes pedig fejenként 10.000 dollárral lesz gazdagabb. 

2021. november 3. 18:10

A Sony bemutatja a 33 megapixeles full-frame képszenzorral rendelkező Alpha 7 IV-et

A Sony bejelentette, hogy három termékkel bővíti képalkotó kínálatát – a cserélhető objektíves, 33 megapixeles (hozzávetőleges érték) full-frame képszenzorral ellátott Alpha 7 IV mellett a HVL-F60RM2 és a HVL-F46RM vakukkal. 

2021. október 24. 16:13

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59