Synergon: hatékonyabb működés várható 2007-ben

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 16. 10:09
A Synergon az elmúlt hónapokban elvégzett átvilágítástól azt reméli, hogy átláthatóbban és hatékonyabban működő szervezet jön létre - mondta Jeszenszky Zoltán, a Synergon Informatika Nyrt. igazgatóságának elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Az idei évre vonatkozó üzleti tervet a társaság az első negyedévben hozza nyilvánosságra.

Ákos György, a cég vezérigazgatója szerint a vállalat - nevével ellentétben - pont az üzletágak közötti szinergiákat nem használta ki eddig megfelelően, ezen kell erősíteni.

Az elsősorban rendszerintegrációval foglalkozó vállalat a jövőben egyre inkább olyan komplex projektekre kíván fókuszálni, amelyek minél magasabb hozzáadott értéket képviselnek - hangoztatta Ákos György. Hozzáfűzte: az átvilágítás során kiderült, hogy a vállalaton belüli belső szakmai tudást a cég nem megfelelően kamatoztatta.

Ákos György újságírói kérdésre válaszolva közölte: az átvilágítást követő struktúraváltás során nincs szó arról, hogy leányvállalatoktól szabadulnának meg.

A vezérigazgató a lehetséges akvizíciókról annyit mondott, hogy a Synergon továbbra is egy magyar tulajdonú regionális vállalat, ennek megfelelően pedig folyamatosan "nézelődnek a régióban". Hangoztatta, hogy csak olyan cégek jöhetnek szóba, amelyek a vállalati struktúrába illeszkedve a szinergiát növelik.

Ákos György kitért arra is, hogy a kis- és közepes vállalatok felé a jövőben az eddigiektől eltérően kell közelíteni. Amíg korábban minden eset egyedinek számított, addig mostantól hatékonyabban, egységes rendszerben kell kezelni az ilyen projekteket.

A cég szerdai közlése szerint a Synergon Informatika Nyrt.-nek tavaly 866,5 millió forint adózás utáni vesztesége volt, szemben az egy évvel korábbi 487,5 millió forint nyereséggel. A veszteséget az okozta főként, hogy tavaly több mint 1 milliárd forint egyszeri költség merült fel.

A nem auditált, konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint összeállított adatok alapján a Synergon 2006-ban 21,677 milliárd forint árbevételt ért el, 11 százalékkal többet az előző évinél.
Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően. A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

2023. június 7. 11:23

A NEXT 3D konferencia az additív gyártás hazai ipari alkalmazásaira fókuszál

Ha érdeklik a 3D nyomtatás sikeres, hazai ipari alkalmazási példái, jelölje be naptárában a szeptember 12-i dátumot és vegyen részt a NEXT 3D konferencián! Az egyedülálló iparági találkozó az additív gyártás trendjeire, a területet megmozgató kérdésekre és a szakma legjobb gyakorlataira fókuszál.

2023. június 7. 09:56

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39