Online beszerzési aukció kórházi felszerelésre először Magyarországon

forrás Prim Online, 2007. március 5. 17:31
Első alkalommal került sor nagy értékű egészségügyi berendezés vásárlására online beszerzési aukció keretében hazánkban. A T-Online Marketline Üzleti Megoldások üzletág által szervezett aukciót egy magánkórház kezdeményezte aneszteziológiai munkaállomás beszerzésére, és ezzel a módszerrel a hagyományos beszerzéshez képest több millió forinttal kedvezőbb áron juthatott a berendezéshez.
Első ízben döntött úgy Magyarországon egészségügyi intézmény, hogy a szükséges kórházi felszerelést online beszerzési aukció útján vásárolja meg, jelentős időt és pénzt megtakarítva ezzel. A kórház a Marketline online aukciós beszerzés szolgáltatását választotta, melynek lényege, hogy egy valós időben lezajló online árverésen a licitálók egymással versenyezhetnek az aukció szervezője által kiírt termék vételének elnyeréséért. Az árverés lényege, hogy a kiíró – a technikai feltételek maghatározása után – maximális, nyitó árat ad meg, amelyre a potenciális szállítók egyre alacsonyabb árat kínálva versenyeznek.

Jelen esetben a kórház először a hagyományos módon, papíron kérte be az árajánlatokat a megfelelő aneszteziológiai munkaállomásra. Ezután elindította a zártkörű, online beszerzési aukciót, amelyre három ajánlattevőt hívott meg. A kezdő árra az 59 percig tartó árverés ideje alatt 32 licit érkezett. Végül a nyitó árhoz képest 19 százalékkal, a papíron kapott ajánlathoz képest pedig 32 százalékkal olcsóbban kapta meg a berendezést, ami több millió forint megtakarítást jelentett a kórház számára.

A rendkívül kedvező áron történő adás-vétel egyébként egyáltalán nem ritka a Marketline elektronikus piacterén, ahol beszerzési, illetve eladási aukciók szervezésére egyaránt lehetőség nyílik. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalatok átlagosan a terméktől, szolgáltatástól függően 10-15 százalékos megtakarítást érhetnek el a hagyományos úton beérkezett legjobb ajánlataikhoz képest, de ahogy a fenti példa is mutatja, nem ritka a 30-40 százalékos árcsökkenés sem. A rendszer használatához semmilyen technikai feltétel nem szükséges, a felhasználónak mindössze internetelérhetőséggel és egy e-mail címmel kell rendelkeznie.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

A DRAM gyártók TOP10-es listáját utcahosszal a Kingston vezeti

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 14. 08:18

IBM-mel gyorsítják a digitális transzformációt Délkelet-Európa vezető pénzintézetei

Egyre több délkelet-európai országban bővül az internetes bankolás lehetősége. A technológiai fejlődés, új szabályozások mind-mind hatással vannak a bankszektor digitalizációjára.

2019. szeptember 13. 15:18

Közös nyelv a robotok Bábelében

Jelentősen leegyszerűsíti az automatizálást az összes OnRobot End-of-Arm Tool (EOAT) által használt új, egységesített mechanikus és elektromos interfész, melynek platformja együttműködő robotok és könnyű ipari robotikai rendszerek teljes körével kompatibilis.

2019. szeptember 13. 14:21

Gamification a bankolásban

A digitális világ és a mobilizáció drámaian formálja át a bankrendszert: a gamification és az élményalapú platformokon történő tranzakcióké a jövő az elkövetkező 10 évben.

2019. szeptember 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás