Könyvviteli hiányosságok a Dellnél

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 20:34
A Dell is megerősítette, hogy könyvelésében hiányosságokra derült fény, az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálódik.
A gondok mértékére utalhat, hogy a Dell már bejelentette, az ügyben indított belső vizsgálat lezárulásáig nem teszik közzé éves pénzügyi jelentésüket, ami az eredeti időpont csúszását jelenti.

A vállalat közleménye szerint az ügyet vizsgáló bizottság már most számos könyvelési hibát, kötelességmulasztást fedezett fel. A könyvelésért felelős két vezető, Kevin Rollins vezérigazgató és Jim Schneider pénzügyi igazgató a múlt hónapban távozott a cégtől. A Dell kijelentette, hogy a jelenlegi eredmények alapján még nem tudják megbecsülni a szóban forgó összegeket. Tény, hogy a Friedman Billings Ramsey elemzőcég már tavaly kritizálta a Dell könyvelési gyakorlatát, különösen a garanciális szolgáltatásokkal kapcsolatos szokatlan megoldásokat.

A vállalat eredetileg április 3-ig nyújtotta volna be éves pénzügyi jelentését, melyre igen kíváncsi a piac és a befektetők, hiszen az elmúlt évben a cég jelentős piacvesztést szenvedett el, és elvesztette piacvezető szerepét az asztali gépek szektorában. A jelentés határidejét most meghosszabbították április 18-ig, a tőzsdefelügyelet (SEC) pedig évekre visszamenő vizsgálatot indított, a vállalatvezetés ezzel párhuzamosan megtiltotta felsővezetőinek a cég részvényeivel történő kereskedést, míg legalább saját belső jelentésüket meg nem kapja a SEC.
Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Valósággá vált az Ipar 4.0 a Boschnál Hatvanban

Önvezető járművek szállítják az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között. Digitális, felhőbe integrált rendszer követi a termékek útját, automata jármű-beléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat – a jövő logisztikai központja a Bosch hatvani telephelyén már valóság. A Connected Hubban már elindultak az automatizált járművek is, ezzel pedig teljessé vált az Ipar 4.0 koncepció megvalósítása. 

2022. január 28. 20:31

Népszerűek az e-autók Bécsben

Egy év alatt több mint duplájára nőtt az elektromos töltések száma a bécsi töltőállomásokon. Erről számolt be az osztrák főváros energiaszolgáltatója, a Wien Energie. A vállalat ezért kapacitásainak kiépítését tervezi: további 200 nyilvános töltőállomást és két gyorstöltőparkot adnak át 2022-ben. Ez jól illeszkedik Bécs klímavédelmi menetrendjébe, miszerint 2040-re eltűnnének a dízel- és benzinüzemű autók az osztrák főváros utcáiról. 

2022. január 28. 14:59

Ezek a trendek alakítják át a munka világát 2022-ben

Jelentős átalakulás indult el a munkavégzés terén az elmúlt években, ami idén tovább erősödik, alapvetően befolyásolva a vállalatok működését. Mivel a munkavégzés már nem helyhez kötött, a rendszereknek és a biztonsági megoldásoknak alkalmazkodniuk kell ehhez. A kibertámadók többek között éppen ezt a biztonsági rést használják ki, így egyre nő a fenyegetések száma, miközben egyre kevesebb az IT-szakember. A Micro Focus szakértői szerint a megoldást az automatizálás és az intelligens megoldások jelentik, amelyek idén már kötelező elemek lesznek a cégek életében.

2022. január 28. 12:40

„A technológia segítségével jobb örökséget fogunk hagyni a jövő nemzedékének”

Az ABB Decoded podcast 2022-es évi első epizódjában Lucas di Grassi brazil autóversenyzővel készült beszélgetés hallható. Az 8. versenyévad ABB nagyköveteként, di Grassi nem csak a versenyeken elért sikereiről, például a Formula-E harmadik szezonjában kivívott bajnoki címéről beszél, hanem megosztja véleményét a fenntartható technológia előnyeiről az éghajlati kihívás kezelésében.  

2022. január 28. 10:02

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58