Projekttámogatási segédlet esettanulmányokkal

forrás Prim Online, 2007. április 3. 08:03
A közelmúltban a Humán-erőforrás Fejlesztés Operatív Program (HEFOP) Irányító Hatósága olyan projekttámogatási segédletet jelentetett meg, melyben négy megvalósult fejlesztést mutat be.
Az esettanulmányok között – egyedüli felsőoktatási projektként - szerepel a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) új, multifunkciós épületének kialakítása is, mint az első uniós támogatásból finanszírozott felsőoktatási infrastrukturális mintaprojekt.

A BKF HEFOP 4.1.2-es pályázat keretében támogatott projektje 2005 januárja és 2006 májusa között valósult meg, amelynek révén az oktatási infrastruktúra fejlődése az intézményben utolérte a hallgatói létszám növekedését. Az új, 2200 négyzetméteres létesítményében 21 gyakorlati képzést támogató oktatási hely, multifunkciós közösségi tér került kialakításra egyidejűleg összesen 1000 fő befogadóképességgel. A HEFOP stratégiájának megfelelően az épületben fizikailag akadálymentesített környezet jött létre, a fogyatékkal élő hallgatók számára speciális bútorok, monitorok, illetve szoftverek biztosítják a tanulási lehetőséget.

A www.hefop.hu oldalról bárki által letölthető „A Budapesti Kommunikációs Főiskola infrastrukturális fejlesztése” című esettanulmány a valós problémákat, akadályokat, illetve azok sikeres – mások számára is alkalmazható – megoldásait mutatja be. Olyan gyakorlati információkat nyújt tehát a pályázati programok megtervezéséhez és lebonyolításához, melyeket sikerrel alkalmazhatnak nemcsak a futó HEFOP-projektek menedzserei, hanem a 2007-13-as időszakra kiírt új pályázatok megírói, megvalósítói is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40