Projekttámogatási segédlet esettanulmányokkal

forrás Prim Online, 2007. április 3. 08:03
A közelmúltban a Humán-erőforrás Fejlesztés Operatív Program (HEFOP) Irányító Hatósága olyan projekttámogatási segédletet jelentetett meg, melyben négy megvalósult fejlesztést mutat be.
Az esettanulmányok között – egyedüli felsőoktatási projektként - szerepel a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) új, multifunkciós épületének kialakítása is, mint az első uniós támogatásból finanszírozott felsőoktatási infrastrukturális mintaprojekt.

A BKF HEFOP 4.1.2-es pályázat keretében támogatott projektje 2005 januárja és 2006 májusa között valósult meg, amelynek révén az oktatási infrastruktúra fejlődése az intézményben utolérte a hallgatói létszám növekedését. Az új, 2200 négyzetméteres létesítményében 21 gyakorlati képzést támogató oktatási hely, multifunkciós közösségi tér került kialakításra egyidejűleg összesen 1000 fő befogadóképességgel. A HEFOP stratégiájának megfelelően az épületben fizikailag akadálymentesített környezet jött létre, a fogyatékkal élő hallgatók számára speciális bútorok, monitorok, illetve szoftverek biztosítják a tanulási lehetőséget.

A www.hefop.hu oldalról bárki által letölthető „A Budapesti Kommunikációs Főiskola infrastrukturális fejlesztése” című esettanulmány a valós problémákat, akadályokat, illetve azok sikeres – mások számára is alkalmazható – megoldásait mutatja be. Olyan gyakorlati információkat nyújt tehát a pályázati programok megtervezéséhez és lebonyolításához, melyeket sikerrel alkalmazhatnak nemcsak a futó HEFOP-projektek menedzserei, hanem a 2007-13-as időszakra kiírt új pályázatok megírói, megvalósítói is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

2023. május 30. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01