Kkv alközponti megoldások VoIP-kiterjesztése költséghatékonyan

Kovács Attila, 2007. április 3. 15:14
Az eddig főleg IT outsourcing tevékenységéről ismert budapesti Navigator Informatikai Zrt. mai sajtótájékoztatójának két apropója volt: Novatel Communications néven a cég létre hozta új távközlési üzletágát, illetve kis- és középvállalatok (kkv-k) számára olyan, szoftver alapú VoIP telefon alközponti megoldást (illetve kiterjesztést) kínál, amelynek segítségével, a társaság szerint, akár 30 százalékos költségcsökkentés mellett a meglévő vállalati alközpontok a meglévő készülékek megtartásával továbbfejleszthetők, korszerűsíthetők. Az újdonságokat Juhász Lajos vezérigazgató, illetve Róka Tamás távközlési üzletágvezető ismertette.
Technológiai értelemben a társaság három megoldást ajánl. Az első: meglévő telefon alközpont illesztése analóg telefon adapterrel (ATA) a PSTN hálózathoz. Jellemzők: 2-24 fővonal, 2-3 hónapos megtérülés, számos extra szolgáltatás. A második: meglévő alközpont illesztése a Navigátor fejlesztésű, rugalmas konfigurálhatóságot biztosító Soft-PBX II. pc-s csatoló szoftverrel. További jellemzői: nincs szükség telefonok cseréjére, a megoldás tetszőleges számú fővonalra skálázható; a beruházási igény közepesnek ítélhető, de lényegesen kisebb, mintha a teljes alközponti rendszert kellene cserélni. A megtérülési idő: 3-6 hónap, több extra szolgáltatás (hangrögzítés, interaktív menürendszer, részletes híváslisták költséghelyekre bontva; GSM direkt beválasztás; hangposta, e-mailben is).

A harmadik: meglévő alközpont cseréje Navigátor által fejlesztett Soft-PBX I. nevű, VoIP alapú szotverre, ami ellátja az alközponti funkciókat. Jellemzők: a teljes kkv telefonhálózat cseréje; tetszőleges számú fővonal, skálázható megoldás, IP alapú telefonhálózat ahasonló tudású hagyományos alközponti rendszer árának a töredékéért; megtérülés 6-18 hónap, az extra szolgáltatások teljes (!) palettája elérhető.

A Navigátor szoftver megoldásai az összes ismert és jelentősebb alközponti rendszerre és telefonkészülékre alkalmasak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

Siemens technológiával automatizálja abroncsgyárait a Continental

Most aláírt stratégiai megállapodásuk értelmében a Siemens preferált partnerként automatizációs és hajtástechnológiát szállít a Continental gumiabroncs gyáraiba világszerte.

2023. március 19. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20