A Telecom Italia legújabb kérője a spanyol Telefónica

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 13. 08:43
Az olasz Corriere della Sera lap értesülése szerint a spanyol Telefónica távközlési konszern ajánlatot készül tenni a Telecom Italia társaságot ellenőrző Olimpia holding többségi részesedésére 3,00 eurós árfolyamon.
Az Olimpia anyavállalata a Pirelli el kívánja adni 80 százalékos tulajdonrészét. Az Olimpia megvásárlása gyakorlatilag a Telecom Italia feletti ellenőrzés megszerzését jelenti, mivel a holding 18 százalékos részesedéssel rendelkezik az olasz távközlési konszernben. Minthogy a fennmaradó részvényhányad kisbefektetők kezében van, a "kisebbségi" pakett is elegendő a társaság irányításához.

Az amerikai AT&T és mexikói Amercia Movil távközlési konszernek - amelyekkel a Pirelli exkluzív tágyalásokat folytatott - 2,82 eurós árfolyamon tettek ajánlatot.

A Telefónica vizsgálja közös ajánlattétel lehetőségét az olasz Intesa Sanpaolo és Mediobanca pénzintézetekkel. Az ajánlat megtételére feltehetőleg csak április 30-at követően kerül sor, miután lezárult a Pirelli és az amerikai-mexikói csoport között folyó tárgyalások első menete.

Az olasz kormány számos tagja igyekszik megakadályozni a legnagyobb olasz távközlési konszern külföldi kézbe kerülését. A társaság vezetékes- és mobiltelefon, valamint szélessávú internetes szolgáltatásokat nyújt Olaszországban, de érdekeltségei vannak még Brazíliában, Hollandiában, Németországban és Franciaországban is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40