A Nokia kínai beszállítója települ Komáromba

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 16. 09:36
Raktárbázist alakít ki Kína egyik meghatározó elektrotechnikai vállalata Komáromban, a BYD Hungary Kft. műanyag mobiltelefon-alkatrészeket szállít a Nokia részére - tájékoztatta a társaság vezetője az MTI-t pénteken.
"A BYD első magyarországi beruházásával szeretne minél közelebb kerülni üzleti partnereihez" - mondta el Yongping Chen.

A cégvezető hozzátette, a társaság jelenleg egy közel kétezer négyzetméteres területet bérel. A raktározás mellett később tamponnyomási eljárással már Komáromban kerülnének rá a logók és feliratok a telefonok Kínában gyártott elő- és hátlapjaira.

A BYD Company Limited a vállalat honlapjának tájékoztatása szerint Kína száz legnagyobb elektrotechnikai társasága közé tartozik. A céget 1995-ben 30 fővel alapították, ma világszerte 90 000 embert foglalkoztat.

A cégcsoport forgalma 2002-ben megközelítette 300 millió dollárt, 2004-ben pedig már elérte a 845 millió dollárt.

A társaság vezető szerepet tölt be a tölthető áramforrások piacán, a telefonbillentyűzetek és házak előállítása mellett gyártanak kamerákat, kijelzőket és memóriakártyákat.

A cég külön részlege, négy gyárban összesen kétmillió négyzetmétert meghaladó alapterületen foglalkozik hagyományos, hibrid és elektromos meghajtású járművek gyártásával, 800 és 2400 köbcentiméter közötti motorválasztékkal.
Kulcsszavak: +céginfo Nokia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30