ONyF: adatszolgáltatás elektronikus ügyintézéssel

Kovács Attila, 2007. április 17. 18:57
Sajtótájékoztatót tartottak ma az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONyF) elektronikus ügyintézési rendszeréről, amely a kormányzati portál ügyfélkapujához való hozzáféréssel rendelkező személyek részére biztosítja elektronikus űrlapok (kb. 50 fajta) kitöltését és beküldését.
Rába Ferenc, az ONyF informatikai vezetője, bemutatva az e-NyENyI projektet, elmondta, hogy 2007 áprilisától a főigazgatóság tovább bővíti elektronikus ügyintézés keretében nyújtott szolgáltatásainak a körét, lehetőséget biztosítva a 2006. évi Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lappal kapcsolatos adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítésére. Kiemelte: legfőbb eredmény a jelentős adminisztrációcsökkenés. Az e-NyENyI adatszolgáltatás menete hasonló az APEH adó- és járulékbevallási rendszerében használt megoldáshoz. Adatszolgáltatás esetén a meghatalmazott személy letöltheti az ONyF honlapjáról az erre rendszeresített számítógépes programot (NYENYI program), illetve a program működéséhez szükséges indítóállományt a honlapon elérhető e-NyENyI rendszerből. Az adatszolgáltatás teljesítése a NYENYI program által előállított állománynak a Központi Rendszer tárhelyére történő feltöltésével valósul meg. A feltöltés a www.magyarország.hu portálon elérhető "Általános dokumentumfeltöltő" szolgáltatás segítségével történik.

A NYENYI adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítését támogató informatikai rendszer kiépítését az E-Group és a New Age Software Kft. munkatársai végezték. A szolgáltatás bevezetésében jelentős segítséget nyújtott a MeH Elektronikuskormányzat-központ, a Kopint-Datorg és a Pillér Kft. is.  
Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Késleltetve jelenik meg az infláció az e-kereskedelemben

Az erős piaci verseny a legtöbb esetben késlelteti az online kereskedelemben értékesített termékek áremelkedését, állapította meg az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál annak kapcsán, hogy az oldalon közel 90 termékkategória legkeresettebb termékeinek éves árváltozását vizsgálta, több mint 3.000 termékre kiterjedően.

2022. augusztus 14. 15:50

Kulcsszerepe lehet az okostechnológiának a tanulásban

Sokat tehetnek a szülők az iskolakezdésre készülve is azért, hogy megkönnyítsék gyerekeiknek a tanulást. Ebben kulcsszerep az okoseszközöknek juthat, amelyek a hagyományos tankönyvekkel szemben nem csak az információt bocsátják rendelkezésre, hanem az agy bal és jobboldali féltekét egyszerre működtetve hatékonyan segítik az információ megértés és rögzítését, élményt kínálva a gyerekeknek. A MediaMarkt egy tanulásmódszertani tréner segítségével járta körbe, hogy melyek a legfontosabb eszközök az élménytanuláshoz.

2022. augusztus 14. 13:46

Egyre közelebb a készpénzmentes jövő!

A Covid-19 adott a társadalom számára egy új viszonyrendszert: viszolygunk a közös használatban lévő tárgyaktól, mint például egy tömegközlekedési járaton a fogódzótól vagy éppen a készpénztől. A fizetések elektronikus irányba billenése már korábban is tapasztalható volt, hiszen a korszellemnek megfelelően gyors, kényelmes és biztonságos fizetési lehetőséget biztosít. A koronavírus-járvány ezt az átállást exponenciálisan felgyorsította. Egy több ezer éves evolúciónak lehet most az az eredménye, hogy megszabadulunk a materiális értelemben vett fizetőeszközöktől.

2022. augusztus 14. 11:51

Gyorsjelentett a Siemens

Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a Siemens. A német technológiai vállalat április 1. és június 30. közötti árbevétele meghaladta a 17,8 milliárd eurót, mely 11%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A megrendelések összértéke 22 milliárd euróra rúgott, ez 7%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

2022. augusztus 14. 10:18

Már minden elővárosi vonalon üzemelnek az új jegykiadó automaták

A MÁV-START 375 új jegykiadó automatát rendelt meg, ezek több mint 80 százaléka, 324 darab már üzembe állt. Ezeket már az összes elővárosi vonal mentén használhatják az utasok, de a megyeszékhelyek és a nagyobb forgalmú városok vasútállomásain is több új automatából vásárolhatják meg jegyeiket az utazók. A fejlesztésnek köszönhetően egyre több helyen válik még könnyebbé és gyorsabbá a jegy- és bérletvásárlás.

2022. augusztus 13. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24