ONyF: adatszolgáltatás elektronikus ügyintézéssel

Kovács Attila, 2007. április 17. 18:57
Sajtótájékoztatót tartottak ma az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONyF) elektronikus ügyintézési rendszeréről, amely a kormányzati portál ügyfélkapujához való hozzáféréssel rendelkező személyek részére biztosítja elektronikus űrlapok (kb. 50 fajta) kitöltését és beküldését.
Rába Ferenc, az ONyF informatikai vezetője, bemutatva az e-NyENyI projektet, elmondta, hogy 2007 áprilisától a főigazgatóság tovább bővíti elektronikus ügyintézés keretében nyújtott szolgáltatásainak a körét, lehetőséget biztosítva a 2006. évi Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lappal kapcsolatos adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítésére. Kiemelte: legfőbb eredmény a jelentős adminisztrációcsökkenés. Az e-NyENyI adatszolgáltatás menete hasonló az APEH adó- és járulékbevallási rendszerében használt megoldáshoz. Adatszolgáltatás esetén a meghatalmazott személy letöltheti az ONyF honlapjáról az erre rendszeresített számítógépes programot (NYENYI program), illetve a program működéséhez szükséges indítóállományt a honlapon elérhető e-NyENyI rendszerből. Az adatszolgáltatás teljesítése a NYENYI program által előállított állománynak a Központi Rendszer tárhelyére történő feltöltésével valósul meg. A feltöltés a www.magyarország.hu portálon elérhető "Általános dokumentumfeltöltő" szolgáltatás segítségével történik.

A NYENYI adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítését támogató informatikai rendszer kiépítését az E-Group és a New Age Software Kft. munkatársai végezték. A szolgáltatás bevezetésében jelentős segítséget nyújtott a MeH Elektronikuskormányzat-központ, a Kopint-Datorg és a Pillér Kft. is.  
Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az agyamra mész! – legidegesítőbb szokások az irodában

A hangos telefonálástól a csámcsogásig széles a skála, összegyűjtöttük az 5 legidegesítőbb szokást, amit a kollégák művelhetnek az irodában.

2021. december 8. 20:35

Az internet atyja köszöntötte a 30 éves magyar internetet

1991-ben jegyezték be az első magyar domént, a sztaki.hu-t, és ezzel megnyílt az út a magyar internet előtt. A harmincéves jubileumot az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) virtuális kerekasztallal ünnepelte, amin a magyar internetet megalapozó hálózatkutatási és internetfejlesztési szakemberi vettek részt. Bakonyi Péter, Csaba László, Martos Balázs, Horváth Nándor, Pásztor Miklós és Tétényi István munkája nélkül nem startolt volna el olyan gyorsan a magyar internet. A beszélgetésbe becsatlakozott Kovács László, a SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának vezetője is.

2021. december 8. 19:29

Videójátékot szeretne a gyerek karácsonyra. Megvegyük neki?

Néhány nap és itt a karácsonyi ajándékozás időszaka. A legtöbb magyar a tavalyi évhez képest idén többet tervez költeni szeretteire, és – a járvány előtti évekhez hasonlóan – a szórakoztató elektronikai termékekre, és ezen belül a videójátékokra ismét nőtt az igény*. De valóban jó ötlet videójátékot ajándékozni a gyereknek? A kérdés nagyon sokakat érint, hiszen a Good Gamer kutatásából már kiderült, hogy a 6-18 éves magyar gyerekek háromnegyede játszik videójátékkal, átlagosan hetente 8 órát, azaz egy teljes munkanapot fordítanak erre a hobbira. De vajon hány éves kortól és milyen, az érettségükhöz megfelelő játékot válasszunk nekik? Tippek és tanácsok egy szakembertől!

2021. december 8. 16:27

Egy Facebook-letiltás átlagosan 1,2 millió forintos kárt okoz a kkv-knak

A hazai kkv-k harmadát tiltotta már le a közösségimédia-óriás. A letiltott vállalkozások 55%-a semmilyen magyarázatot nem kapott, miközben egy letiltás által okozott átlagos kár közel 1,2 millió forint volt.

2021. december 8. 14:58

Így intézd biztonságosan a karácsonyi internetes vásárlásokat

Az ünnepi időszak lehetőséget biztosít a zavarosban halászó bűnözőknek, hogy egy kis extra bevételhez jussanak, ezért ilyenkor megszaporodnak az adathalász e-mailek és az átverős oldalak is – figyelmeztet a G DATA.

2021. december 8. 13:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45