Az orosz Sistema megint cáfolta, hogy érdeklődött volna a Magyar Telekom iránt

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 19. 08:33
Az orosz Sistema konglomerátum megint cáfolta, hogy valaha is érdeklődött volna a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekomban meglévő, többségi részesedése iránt.
Nem felel meg a valóságnak az az információ, amely szerint a Sistema Telekom bármilyen formában érdeklődött volna a Magyar Telekom iránt, ismételte meg kurtán Anna Bojko szóvivő az RBK daily című orosz üzleti lap szerdai száma szerint.

Ezzel a Sistema Telekom Kóka János magyar gazdasági miniszternek arra a bejelentésére reagált, hogy a bonni konszern vezetői stratégiai befektetésnek tekintik a magyar távközlési szolgáltatóban birtokolt 59,21 százalékos pakettet. A Sistema már korábban is cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint az MTS orosz mobilszolgáltatóban meglévő részesedésének a szóban forgó magyar pakettre való kicserélését ajánlotta volna a Deutsche Telekomnak.

A magyar piac nem érdekelheti a Sistemát, amely a fejlődő piacokat jelöli meg terjeszkedésének elsődleges irányaként, mondta a Dresdner Kleinwort Wasserstein egy moszkvai elemzője a német Handelsblatthoz kötődő RBK dailynek. A Moszkva Bank egy analitikusa viszont arra gyanakodott, hogy a Sistema a tárgyalási kudarcát leplezhette a kategorikus cáfolattal. Ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy a Deutsche Telekom próbálta ily módon felkelteni más befektetők érdeklődését a magyar üzletrész iránt.
Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Az ABB technológiája segít az olasz jégkrémtárolásban

Az ABB technológiáinak köszönhetően garantáltan nem lesz jégkrémhiány. A cég optimalizálja a teljesítményt és az energiafogyasztást Olaszország legnagyobb szabályozott hőmérsékletű logisztikai központjában.

 

2019. szeptember 16. 09:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás