A Synergon beszállna a virtuális mobilszolgáltatásba

Kovács Attila, 2007. április 25. 15:11
A Synergon Informatika Nyrt. Liberalizált távközlés a közép-kelet-európai régióban címmel rendezett az MVNO (Mobile Virtual Network Operator) terén való lehetséges szerepvállalásáról ma félnapos konferenciát Budapesten, a Hotel Kempinskyben.
A megjelent ötven érdeklődő és a sajtó képviselői Lazarovits Márk vezérigazgató bevezetőjét követően négy előadást hallgattak meg. A jelen lévőknek lehetősége nyílt technológiai és törvényi szabályozási oldalról megismerni a távközlési és informatikai piac konvergens megoldásának, a virtuális mobilszolgáltatásnak az előnyeit, mind a telekommunikáció, szolgáltató, és nagyvállalati szférában, mind a lakossági ügyfelek oldaláról. A konferencián a virtuális mobilszolgáltatás üzleti előnyeit megismerve, megtudhatták, hogyan válhat versenyképessé a távközlési szolgáltatás és a szolgáltatással mennyire jelentős árcsökkenés érhető el a régióban.

Az itthoni kilátásokról és a Synergon lehetséges szerepéről szólt Jeszenszky Zoltán, a Synergon Igazgatóság elnöke. Magyarországon, kissé eltérően más uniós országoktól, más a helyzet az MVNO-t illetően. Egyértelműnek látszik, hogy a telített mobilpiacon egy virtuális mobiltársaság csak a három itthoni mobilszolgáltató kárára tudná működését megkezdeni, illetve fenntartani. Ráadásul a "fapados" szolgáltatók diszkontszolgáltatást nyújtanak "áron alul", így a nekik hálózatot biztosító cégeknek mindenképpen versenytársává válnának. Jeszenszky szerint a Synergon fejlődéséhez nem elég a hazai informatikai piac bővülése, mint hálózatépítő és -fenntartó ezért is kíván az MVNO vonalon új irányokban fejlődni. A Synergon azt tervezi, hogy a nagy mobil szolgáltatók versenytársaivá válás helyett, szeretne első lenni a hazai MVNO-üzlet más szereplői között, főleg befektetéssel és megfelelő informatikai eszközök szállításával. A mai konferencián a házigazda társaság leginkább a kapcsolatfelvételre fókuszált.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01