A Synergon beszállna a virtuális mobilszolgáltatásba

Kovács Attila, 2007. április 25. 15:11
A Synergon Informatika Nyrt. Liberalizált távközlés a közép-kelet-európai régióban címmel rendezett az MVNO (Mobile Virtual Network Operator) terén való lehetséges szerepvállalásáról ma félnapos konferenciát Budapesten, a Hotel Kempinskyben.
A megjelent ötven érdeklődő és a sajtó képviselői Lazarovits Márk vezérigazgató bevezetőjét követően négy előadást hallgattak meg. A jelen lévőknek lehetősége nyílt technológiai és törvényi szabályozási oldalról megismerni a távközlési és informatikai piac konvergens megoldásának, a virtuális mobilszolgáltatásnak az előnyeit, mind a telekommunikáció, szolgáltató, és nagyvállalati szférában, mind a lakossági ügyfelek oldaláról. A konferencián a virtuális mobilszolgáltatás üzleti előnyeit megismerve, megtudhatták, hogyan válhat versenyképessé a távközlési szolgáltatás és a szolgáltatással mennyire jelentős árcsökkenés érhető el a régióban.

Az itthoni kilátásokról és a Synergon lehetséges szerepéről szólt Jeszenszky Zoltán, a Synergon Igazgatóság elnöke. Magyarországon, kissé eltérően más uniós országoktól, más a helyzet az MVNO-t illetően. Egyértelműnek látszik, hogy a telített mobilpiacon egy virtuális mobiltársaság csak a három itthoni mobilszolgáltató kárára tudná működését megkezdeni, illetve fenntartani. Ráadásul a "fapados" szolgáltatók diszkontszolgáltatást nyújtanak "áron alul", így a nekik hálózatot biztosító cégeknek mindenképpen versenytársává válnának. Jeszenszky szerint a Synergon fejlődéséhez nem elég a hazai informatikai piac bővülése, mint hálózatépítő és -fenntartó ezért is kíván az MVNO vonalon új irányokban fejlődni. A Synergon azt tervezi, hogy a nagy mobil szolgáltatók versenytársaivá válás helyett, szeretne első lenni a hazai MVNO-üzlet más szereplői között, főleg befektetéssel és megfelelő informatikai eszközök szállításával. A mai konferencián a házigazda társaság leginkább a kapcsolatfelvételre fókuszált.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás