A Synergon beszállna a virtuális mobilszolgáltatásba

Kovács Attila, 2007. április 25. 15:11
A Synergon Informatika Nyrt. Liberalizált távközlés a közép-kelet-európai régióban címmel rendezett az MVNO (Mobile Virtual Network Operator) terén való lehetséges szerepvállalásáról ma félnapos konferenciát Budapesten, a Hotel Kempinskyben.
A megjelent ötven érdeklődő és a sajtó képviselői Lazarovits Márk vezérigazgató bevezetőjét követően négy előadást hallgattak meg. A jelen lévőknek lehetősége nyílt technológiai és törvényi szabályozási oldalról megismerni a távközlési és informatikai piac konvergens megoldásának, a virtuális mobilszolgáltatásnak az előnyeit, mind a telekommunikáció, szolgáltató, és nagyvállalati szférában, mind a lakossági ügyfelek oldaláról. A konferencián a virtuális mobilszolgáltatás üzleti előnyeit megismerve, megtudhatták, hogyan válhat versenyképessé a távközlési szolgáltatás és a szolgáltatással mennyire jelentős árcsökkenés érhető el a régióban.

Az itthoni kilátásokról és a Synergon lehetséges szerepéről szólt Jeszenszky Zoltán, a Synergon Igazgatóság elnöke. Magyarországon, kissé eltérően más uniós országoktól, más a helyzet az MVNO-t illetően. Egyértelműnek látszik, hogy a telített mobilpiacon egy virtuális mobiltársaság csak a három itthoni mobilszolgáltató kárára tudná működését megkezdeni, illetve fenntartani. Ráadásul a "fapados" szolgáltatók diszkontszolgáltatást nyújtanak "áron alul", így a nekik hálózatot biztosító cégeknek mindenképpen versenytársává válnának. Jeszenszky szerint a Synergon fejlődéséhez nem elég a hazai informatikai piac bővülése, mint hálózatépítő és -fenntartó ezért is kíván az MVNO vonalon új irányokban fejlődni. A Synergon azt tervezi, hogy a nagy mobil szolgáltatók versenytársaivá válás helyett, szeretne első lenni a hazai MVNO-üzlet más szereplői között, főleg befektetéssel és megfelelő informatikai eszközök szállításával. A mai konferencián a házigazda társaság leginkább a kapcsolatfelvételre fókuszált.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07