6 ország, 90 cég: XAPT szerződés Microsoft Dynamics AX-re

forrás Prim Online, 2007. április 26. 10:43
A TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoport szerződést kötött az XAPT-tal Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszer megvalósítására. A hat országra kiterjedő cégcsoport 90 leányvállalata a meglevő szigetrendszereket kiváltva, de a bevált üzleti folyamatokat megtartva 2009-re az összes ügyviteli és pénzügyi feladatát új alapokra helyezi.
A Demján Sándor által alapított, ezideig másfélmilliárd euro értékű ingatlanfejlesztést megvalósító (Westend City Center, Pólus Center, Bank Center, Millenium Tower I, II – Pozsony, Művészetek Palotája, Nemzeti Színház) TriGránit cégcsoport heterogén üzleti rendszereinek kiváltására keresett integrált informatikai megoldást. A versenyben a Microsoft Dynamics AX az építőiparban tradicionálisnak számító megoldásokkal szemben nyert, mert az AX biztosította azt a rugalmasságot, amivel a jövőbeli rendszer a cégcsoport hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható.

A TriGránit és az XAPT Hungary vezetői számos vállalatirányítási modulra, több projektfázisra és országra kiterjedő szerződést írták alá. A Microsoft Dynamics AX-alapú rendszer a cégcsoport összesen 90 hazai és külföldi leányvállalatának teljes ügyvitelét fogja át, mintegy 180 egyidejű felhasználó használhatja majd, és több mint 300 lesz azon munkatársak száma, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a rendszerrel.

A projekt első célja kiváltani a meglévő szigetrendszereket és egységes platformra helyezni a pénzügyi-ügyviteli folyamatokat. Ez biztosítja a belső információk hatékonyabb rendelkezésre állását elsősorban a pénzügyi, számviteli és kontrolling területeken. További feladat a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása. A bevezetés első fázisában az alapvető gazdasági folyamatok lefedése történik meg Magyarországon és egy kiválasztott külföldi országban, ezt követi a kialakított folyamatok és rendszer kiterjesztése a többi országra, míg ezzel párhuzamosan zajlik a harmadik fázis, azaz a speciális funkciók kialakítása az első fázis két országában, amit szintén a roll-out követ, negyedik fázisként. A tervek szerint a rendszer Magyarországon kívül további hat közép-kelet európai országra terjed ki, és 2009-ben ér véget a projekt. Fő területei a pénzügy-számvitel, ingatlanfejlesztési projektek tervezése és kivitelezése, az elkészült ingatlan üzemeltetése és bérbeadása, a cash flow nyomonkövetése, a szerződések nyilvántartása, az összes területet átfogó controlling rendszer.

A megoldás alapja a Micrsosoft Dynamics AX rendszer standard funkcionalitása, amit kiegészít a Dynamics AX Európa más területein már számos helyen működő ingatlanfejlesztési és ingatlangazdálkodási iparági modulrendszere és az XAPT ezen iparágra kifejlesztett speciális megoldásai.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07