6 ország, 90 cég: XAPT szerződés Microsoft Dynamics AX-re

forrás Prim Online, 2007. április 26. 10:43
A TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoport szerződést kötött az XAPT-tal Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszer megvalósítására. A hat országra kiterjedő cégcsoport 90 leányvállalata a meglevő szigetrendszereket kiváltva, de a bevált üzleti folyamatokat megtartva 2009-re az összes ügyviteli és pénzügyi feladatát új alapokra helyezi.
A Demján Sándor által alapított, ezideig másfélmilliárd euro értékű ingatlanfejlesztést megvalósító (Westend City Center, Pólus Center, Bank Center, Millenium Tower I, II – Pozsony, Művészetek Palotája, Nemzeti Színház) TriGránit cégcsoport heterogén üzleti rendszereinek kiváltására keresett integrált informatikai megoldást. A versenyben a Microsoft Dynamics AX az építőiparban tradicionálisnak számító megoldásokkal szemben nyert, mert az AX biztosította azt a rugalmasságot, amivel a jövőbeli rendszer a cégcsoport hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható.

A TriGránit és az XAPT Hungary vezetői számos vállalatirányítási modulra, több projektfázisra és országra kiterjedő szerződést írták alá. A Microsoft Dynamics AX-alapú rendszer a cégcsoport összesen 90 hazai és külföldi leányvállalatának teljes ügyvitelét fogja át, mintegy 180 egyidejű felhasználó használhatja majd, és több mint 300 lesz azon munkatársak száma, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a rendszerrel.

A projekt első célja kiváltani a meglévő szigetrendszereket és egységes platformra helyezni a pénzügyi-ügyviteli folyamatokat. Ez biztosítja a belső információk hatékonyabb rendelkezésre állását elsősorban a pénzügyi, számviteli és kontrolling területeken. További feladat a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása. A bevezetés első fázisában az alapvető gazdasági folyamatok lefedése történik meg Magyarországon és egy kiválasztott külföldi országban, ezt követi a kialakított folyamatok és rendszer kiterjesztése a többi országra, míg ezzel párhuzamosan zajlik a harmadik fázis, azaz a speciális funkciók kialakítása az első fázis két országában, amit szintén a roll-out követ, negyedik fázisként. A tervek szerint a rendszer Magyarországon kívül további hat közép-kelet európai országra terjed ki, és 2009-ben ér véget a projekt. Fő területei a pénzügy-számvitel, ingatlanfejlesztési projektek tervezése és kivitelezése, az elkészült ingatlan üzemeltetése és bérbeadása, a cash flow nyomonkövetése, a szerződések nyilvántartása, az összes területet átfogó controlling rendszer.

A megoldás alapja a Micrsosoft Dynamics AX rendszer standard funkcionalitása, amit kiegészít a Dynamics AX Európa más területein már számos helyen működő ingatlanfejlesztési és ingatlangazdálkodási iparági modulrendszere és az XAPT ezen iparágra kifejlesztett speciális megoldásai.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021 harmadik negyedévében az OPPO Európában 45 százalékos éves növekedést ért el

A Canalys* piackutató adatai szerint 2021 harmadik negyedévében az OPPO növekedés tekintetében minden versenytársat maga mögé utasított a közép- és kelet-európai régióban, az olyan fontos piacokon is mint például Románia (+130% év/év), Törökország +60% (év/év), vagy Lengyelország (+44%/év). Az összességében 45 százalékos éves növekedés rávilágít az OPPO  egyre nagyobb népszerűségére a régióban, illetve hozzájárult ahhoz, hogy a márka megszilárdítsa pozícióját Európa negyedik legnagyobb okostelefon-gyártójaként.

2021. december 8. 12:29

6,5 milliárdos közbeszerzést nyert a Delta Systems

Jelentős értékű, 6,5 milliárd forintos közbeszerzés nyertese lett a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) harmincezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök nyolc megye köznevelési intézményeiben járulnak hozzá az oktatási szektor digitális felzárkóztatásához. 

2021. december 8. 11:10

Az Eplan bemutatta az eManage új, kibővült funkcionalitású verzióját

Az eManage ingyenes verziója már korábban is lehetővé tette a felhasználók számára az Eplan Platform projektek felhőkörnyezetben történő feltöltését, megosztását és kezelését. Az Eplan most bemutatta a szoftver teljes funkcionalitású verzióját, amely lényegesen több hozzáadott értéket tartalmaz: a felhőben elérhetők a törzsadatok, valamint a kiegészítő dokumentumok, a kapacitást pedig nagyobb teljesítmény növeli. Az OEM-eket, rendszerintegrátorokat, gépgyártókat és üzemeltetőket összekapcsoló alkalmazás középpontjában az együttműködés áll.

2021. december 8. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45