Három-négy éven belül minden oktatási intézményben lesz internetkapcsolat

forrás Prim Online, 2007. április 26. 13:26
Az elképzelések szerint három-négy éven belül nem lesz olyan oktatási intézmény Romániában, amely ne rendelkezne internetkapcsolattal - jelentette be Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kedden, a Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök által összehívott munkamegbeszélésen.
A tárcavezető a találkozón elmondta, az általa vezetett szaktárca 2005-től kezdődően több olyan programban is részt vett, amely a szélessávú internetkapcsolat bevezetését támogatta a romániai oktatási intézményekben, és hangsúlyozta: továbbra is támogat minden hasonló kezdeményezést. A gazdasági versenyképesség növelését célzó Ágazati Operatív Program harmadik prioritása az „Iinformációs és kommunikációs technológia a magán- és közszférában”, ebben szerepel a romániai iskolák internet-hozzáférésének finanszírozása. Ez az Európai Unió Strukturális Alapjaiból lehetséges – tájékoztatott Nagy Zsolt.

Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök szerint az iskolák internet-hozzáférése kiemelt fontosságú, a román kormány partnereket keres az ezen a területen működő cégekkel.  A keddi találkozón létrehoztak egy munkacsoportot, amelynek tagjai többek között a Távközlési és Informatikai Minisztérium és az oktatási tárca munkatársai. A megbeszélésen részt vett még Cristian Adomniţei tanügyminiszter, a Szállítási Minisztérium képviselői, valamint Yorgos Ioannidis, a Romtelecom vezérigazgatója is.

RMDSZ sajtóinformáció

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Új típusú uniós digitális jelentés

Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küzd számos olyan területen – a társadalom digitális készségei, vállalkozások és főként a kisvállalkozások digitális felkészültsége kérdésében –, amelyek elengedhetetlenek egy versenyképes gazdaság működéséhez. 

2023. szeptember 29. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38