Három-négy éven belül minden oktatási intézményben lesz internetkapcsolat

forrás Prim Online, 2007. április 26. 13:26
Az elképzelések szerint három-négy éven belül nem lesz olyan oktatási intézmény Romániában, amely ne rendelkezne internetkapcsolattal - jelentette be Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kedden, a Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök által összehívott munkamegbeszélésen.
A tárcavezető a találkozón elmondta, az általa vezetett szaktárca 2005-től kezdődően több olyan programban is részt vett, amely a szélessávú internetkapcsolat bevezetését támogatta a romániai oktatási intézményekben, és hangsúlyozta: továbbra is támogat minden hasonló kezdeményezést. A gazdasági versenyképesség növelését célzó Ágazati Operatív Program harmadik prioritása az „Iinformációs és kommunikációs technológia a magán- és közszférában”, ebben szerepel a romániai iskolák internet-hozzáférésének finanszírozása. Ez az Európai Unió Strukturális Alapjaiból lehetséges – tájékoztatott Nagy Zsolt.

Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök szerint az iskolák internet-hozzáférése kiemelt fontosságú, a román kormány partnereket keres az ezen a területen működő cégekkel.  A keddi találkozón létrehoztak egy munkacsoportot, amelynek tagjai többek között a Távközlési és Informatikai Minisztérium és az oktatási tárca munkatársai. A megbeszélésen részt vett még Cristian Adomniţei tanügyminiszter, a Szállítási Minisztérium képviselői, valamint Yorgos Ioannidis, a Romtelecom vezérigazgatója is.

RMDSZ sajtóinformáció

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre többen követik a MÁVINFORM-ot a Facebookon

Januárban indult és havonta már 400 ezer embert ér el a MÁV MÁVINFORM Facebook-oldala, amin keresztül gyors tájékoztatást kapnak az utasok a közlekedő vonatokat érintő rendkívüli eseményekről és azok menetrendre gyakorolt várható hatásairól.

2019. november 17. 09:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás