Bevétel- és profitnövekedés a Nemetscheknél

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 4. 09:33
Az építészeti szoftverek előállításában érdekelt német Nemetschek árbevétele és nyeresége is nőtt az első negyedben a Graphisoft megvásárlásával.
Az árbevétel 34,4 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 23,8 millió euróról (ebből 7,5 millió jutott a Graphisoftra). Az EBITDA-eredmény 3,6 millió euróról 7,5 millióra emelkedett. Az adózott eredmény 2,4 millió euróról 2,8 millióra nőtt.

Az év egészében 140 millió euró árbevételt vár a társaság a tavalyi 107,5 millió követően.

A Nemetschek AG 2006. december 31-én szerezte meg a Graphisoft SE 54,3 százalékos többségi tulajdonát. Ezt követően a német vállalat nyilvános vételi jánlatot tett a Graphisoft SE kisebbségi részvényesei számára.

A Nemetschek Csoport az AEC (építészet, gépészeti tervezés, építőipari kivitelezés) szoftveripar vezető nemzetközi informatikai vállalata. A szoftvercég az épületek és ingatlanok teljes életciklusára fejleszt integrált informatikai megoldásokat az épülettervezéstől az építkezésen át a létesítményüzemeltetésig.

A Nemetschek 16 nyelvre lefordított termékeit jelenleg több mint 270 000 ügyfél használja 142 országban annak érdekében, hogy minőségi, költségvetési és időbeli alapon optimalizálja az épületek létrehozásának és üzemeltetésnek folyamatát.

A világszerte több mint ezer munkavállalót foglalkoztató vállalatot Nemetschek professzor alapította 1963-ban.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

AI innovációs kézikönyvet állított össze vállalati döntéshozók számára a Bobcats Coding

A Bobcats Coding AI innovációs útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az AI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.

2024. február 22. 11:30

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07