A Microsoft 6 milliárd dollárért megveszi az Aquantive online marketingcéget

Milkovits Gábor, 2007. május 19. 09:40
A Microsoft bejelentette, hogy minden eddigi vásárlásánál magasabb összegért, 6 milliárd dollárért megveszi az Aquantive digitális marketing-, reklám- és szolgáltató céget.
Az Aquantive termékei több szempontból is ideálisan beleillenek a Microsoft online terveibe. A számos reklámszerveren futó Atlas például közvetlen versenytársa a Google által megvett DoubleClick-nek, a cég hirdetők és kiadók számára kínált Drive PM eszközei a nyolcadik helyen állnak a piacon, az Avenue A Razorfish interaktív reklámügynökség pedig különösen fontosnak bizonyulhat abban, hogy segítsen eladni a szoftverkonszern több új internetes termékét, például a Silverlight média-videó plug-int. Az Aquantive széleskörű termékei és szolgáltatásai általában is jól jönnek a Microsoftnak ahhoz, hogy még színesebbé és sokoldalúbbá tegye folyamatosan bővülő, és egyelőre a fejlesztés kezdeti szakaszában lévő Windows Live online szolgáltatáscsomagját.

Az online marketing hosszú évek várakozásai és jóslatai után az utóbbi időben kezdett látványosan bővülni, és ahogy az Steve Ballmer közleményében is hangsúlyt kapott, az ehhez kapcsolódó szoftverigények drámai módon növekednek. Ez pedig nyilvánvalóan hatalmas üzletet ígér az ebben (is) utazó cégeknek: az ilyen jellegű felvásárlások sorában a Google nyitotta a sort, amikor a múlt hónapban 3,5 milliárd dollárt fizetett a DoubleClick-ért, ám a Yahoo sem várt sokáig, és 680 millióért gyorsan megvette a Right Media-t. Az internet-alapú szolgáltatások terén lemaradni nem akaró Microsoft részéről ezek után kézenfekvő volt a most bejelentett lépés. A felvásárlás technikailag az év második felében zárul le, és a piac jelentőségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Microsoft részvényenként 85%-kal magasabb árat fizet az Aquantive-ért a papírok csütörtöki záró értékénél.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás