Grepton Folyamatok e-Z-ig Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:52

A Grepton Informatikai Zrt. Folyamatok e-Z-ig elnevezésű szakmai konferenciát rendezett az államigazgatás képviselőinek.

A konferencia keretében a Grepton bemutatta, mennyit is érhet valójában egy adatvagyon, valamint mennyire hatékony egy informatikai rendszer.

A két kérdés megválaszolása igen egyszerűnek tűnik: pontosan annyit ér, amennyit abból praktikusan felhasználunk, és pontosan annyira hatékony, amennyire hozzájárul folyamataink egyszerűbbé válásához és felgyorsításához. A konferencia fókuszában gyakorlatias bemutatók és megvalósult rendszerek álltak, mindezt az államigazgatás képviselőinek prezentálva.
 
A konferenciát Süli András, a Grepton Zrt. elnöke nyitotta meg. Köszöntőjét a Grepton első előadása követte, melyet Nagy Andrea konzulens tartott, „GREATE megoldás, avagy közbeszerzési folyamatok támogatása” címmel. Ezt követően a Microsoft képviseletében Kőnig Tibor tartott prezentációt „Rugalmas, hatékony csoportmunka és ügyintézés Microsoft alapokon” címmel.

Az Oracle-től Petrohán Zsolt tartott előadást a BPEL folyamatszervezésről. A konferencia programját a Grepton előadása zárta, melyet Magyar Gábor az üzemeltetés terület vezetője, valamint Mihályi Szabolcs és Varga Ferenc, az üzemeltetés terület csoportvezetői tartottak a Grepton Service Center-ről.

A Grepton a résztvevők számára egy kis kiállítással is készült, ahol régi informatikai eszközök bemutatásával megidézték a "hőskort", a digitális élet kezdetét.

A kiállítás tárgyai között az érdeklődők többek között láthattak L-36-os orosz vezérlő egységet, IBM 6580-as, Videoton 52500-as valamint Stielow 282-es komputert, ZX-81-es számítógépet és bővítőt, Ferrit gyűrűs memóriát, Fujitsu M2263SA és Toshiba MK3017GAP hard disk-et is. A kiállítás ékessége egy His Master’s Voice 104-es gramofon volt, melynek hangja felcsendült az előadások közti szünetben.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ki jut ki a Cisco műegyetemi szabadulószobájából?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kara és a Cisco Magyarország együttműködésében született meg a világszinten újdonságnak számító oktatási célokra használható szabadulószoba. A legkorszerűbb technológián és szoftveres megoldásokon alapuló fejlesztést a Cisco magyar mérnökei találták ki, és a BME-vel együttműködve hozták létre. A Cisco technológiái mellett több nagy informatikai cég (Dell Technologies Magyarország, Gloster Infokommunikációs Nyrt., Samsung Electronics Magyar Zrt.) is beszállt a megvalósításba.

2021. október 27. 20:25

A Baltikum legnagyobb légikarbantartó cége kezdi el használni az AerinX rendszerét

Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését a start-upból immáron scale-uppá érett magyar techcég, az AerinX. Az innovatív vállalkozás legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. A két cég közötti megállapodás értelmében a Baltikum legnagyobb légikarbantartó vállalata hamarosan elkezdi használni az AerinX által fejlesztett kevert valóság (mixed reality) alapú, fejlett repülőgép átvizsgáló rendszert. 

2021. október 27. 13:59

Európa második legnagyobb akkumulátorgyártója kíván lenni Magyarország

Elsőként rendezett az infokommunikációs gyártók közül a technológia és fenntarthatóság kapcsolatát bemutató csúcstalálkozót Magyarországon a Huawei Technologies. A Tech4Green – Digital Power Summit az olyan új technológiák, mint a mesterséges intelligencia, a felhőszámítástechnika vagy a Big Data jelentőségét mutatta be a klímasemlegesség felé vezető úton. A rendezvényen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kaderják Péter, zöldgazdaság fejlesztési miniszteri főtanácsadó, valamint számos hazai iparági vezető, szakértő, illetve négy egyetem zöldenergia kutatást és fenntarthatóságot vezető képviselője is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Huawei az oktatás digitális átalakításáról, az 5G és a vezetékes hálózatok fejlesztéséről, valamint az okosvárosokat is magában foglaló hosszú távú együttműködésről írt alá megállapodást.

2021. október 27. 12:41

Így vásárolnak elektronikai cikkeket a magyarok

Elsősorban ár alapján választanak elektronikai eszközt a magyarok, a termék márkája közepesen meghatározó szempont, míg dizájnja szinte alig – derül ki az Euronics Műszaki Áruházlánc nemrégiben készült belső kutatásából, amelynek során a cég saját dolgozói körében mérte fel a magyarok elektronikai cikkekkel kapcsolatos vásárlási szokásait. A felmérés eredményeiből kiderül, hogy milyen elektronikai termékeket keresnek leginkább a hazai vásárlók és mi alapján döntenek egy-egy eszköz mellett.

2021. október 26. 18:31

200 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre a TIER

A TIER, Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója bejelentette, hogy sikerrel zárta legújabb, 200 millió dolláros, D sorozatú tőkebevonását, ezzel a vállalat megszilárdította pozícióját, mint Európa legtöbb tőkét bevonó mikromobilitási vállalata. A mostani tőkeinjekció, egy szélesebb körű tőke- és hitelfelvétel részeként, a korábbi befektetők, valamint az új partnerként belépő, a környezettudatos befektetéseiről ismert M&G Investments révén valósult meg. A 2 milliárd dollárra értékelt TIER eddig összesen, 660 millió dollárnyi forrást gyűjtött tőkejuttatás és hitelfinanszírozás formájában.

2021. október 26. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20