Grepton Folyamatok e-Z-ig Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:52

A Grepton Informatikai Zrt. Folyamatok e-Z-ig elnevezésű szakmai konferenciát rendezett az államigazgatás képviselőinek.

A konferencia keretében a Grepton bemutatta, mennyit is érhet valójában egy adatvagyon, valamint mennyire hatékony egy informatikai rendszer.

A két kérdés megválaszolása igen egyszerűnek tűnik: pontosan annyit ér, amennyit abból praktikusan felhasználunk, és pontosan annyira hatékony, amennyire hozzájárul folyamataink egyszerűbbé válásához és felgyorsításához. A konferencia fókuszában gyakorlatias bemutatók és megvalósult rendszerek álltak, mindezt az államigazgatás képviselőinek prezentálva.
 
A konferenciát Süli András, a Grepton Zrt. elnöke nyitotta meg. Köszöntőjét a Grepton első előadása követte, melyet Nagy Andrea konzulens tartott, „GREATE megoldás, avagy közbeszerzési folyamatok támogatása” címmel. Ezt követően a Microsoft képviseletében Kőnig Tibor tartott prezentációt „Rugalmas, hatékony csoportmunka és ügyintézés Microsoft alapokon” címmel.

Az Oracle-től Petrohán Zsolt tartott előadást a BPEL folyamatszervezésről. A konferencia programját a Grepton előadása zárta, melyet Magyar Gábor az üzemeltetés terület vezetője, valamint Mihályi Szabolcs és Varga Ferenc, az üzemeltetés terület csoportvezetői tartottak a Grepton Service Center-ről.

A Grepton a résztvevők számára egy kis kiállítással is készült, ahol régi informatikai eszközök bemutatásával megidézték a "hőskort", a digitális élet kezdetét.

A kiállítás tárgyai között az érdeklődők többek között láthattak L-36-os orosz vezérlő egységet, IBM 6580-as, Videoton 52500-as valamint Stielow 282-es komputert, ZX-81-es számítógépet és bővítőt, Ferrit gyűrűs memóriát, Fujitsu M2263SA és Toshiba MK3017GAP hard disk-et is. A kiállítás ékessége egy His Master’s Voice 104-es gramofon volt, melynek hangja felcsendült az előadások közti szünetben.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre több e-autót használnak a magyarok

Az egyik legmodernebb és leginnovatívabb elektromos autó, a Volkswagen ID.3 is bekerült az E.ON Hungária Csoport e-flottájába, jelentette be közös sajtótájékoztatón az energiavállalat, a Porsche Hungaria és Mercarius Flottakezelő. Az e-mobilitásban aktív vállalatok vezetői arra számítanak, hogy az elektromos autók térnyerése az idén is folytatódik.

2021. március 1. 09:45

A Check Point kibővíti egységes felhő-biztonsági platformját

A Check Point Software Technologies Ltd. az új CloudGuard Application Security (AppSec) teljes mértékben automatizált webalkalmazás és API védelmi megoldás bejelentésével bővítette egységesített CloudGuard Cloud Native Security platformjának képességeit. 

2021. február 28. 16:31

A Fujitsu és az UNICEF közösen küzd a gyermekek jogaiért

A Fujitsu részt vesz a UNICEF globális kísérleti projektjében, amelynek célja a gyermekek jogainak védelmét és érvényesítését szolgáló szemléletek megismerése és finomítása egy olyan a világban, ahol egyre általánosabbá válik a mesterséges intelligencia használata. A Fujitsu egy Finnországban már működő MI-rendszerben alkalmazza a UNICEF mesterséges intelligenciára vonatkozó iránymutatását, és osztja meg első kézből szerzett gyakorlati tapasztalatait az iránymutatás jövőbeni verzióinak tökéletesítéséhez. A projekt célja, hogy segítséget nyújtson a vállalkozásoknak és a kormányoknak a gyermekek érdekeit lehető legjobban szolgáló jövőbeni MI-megoldások bevezetéséhez. 

2021. február 28. 11:58

Az ÖBB és a Siemens Mobility bemutatták az új Nightjet külső formatervét

Az ÖBB és a Siemens Mobility 2021. február 23-án Bécsben bemutatta az újgenerációs Nightjet első festett kocsiszekrényét és külső formatervét. Az új, ultramodern vonatok 2022 vége felé lépnek üzembe és először Ausztriából és Németországból Olaszország felé közlekednek majd. A Siemens Mobility-vel kötött keretmegállapodásából az ÖBB már lehívta az első 13 szerelvényt melyet várhatóan az év folyamán még további 20 garnitúra követi.

2021. február 27. 11:54

Mutatjuk a világ legnagyobb teljesítményű elektromos vákuumos gripperét

Az OnRobot új VGP20 elektromos vákuumos grippere dinamikus és sokoldalú megoldást nyújt a nagy kihívásokkal járó, nehéz, ormótlan vagy lyukacsos felületű tárgyakkal dolgozó raklapozó műveletekhez.

2021. február 27. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55