Grepton Folyamatok e-Z-ig Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:52

A Grepton Informatikai Zrt. Folyamatok e-Z-ig elnevezésű szakmai konferenciát rendezett az államigazgatás képviselőinek.

A konferencia keretében a Grepton bemutatta, mennyit is érhet valójában egy adatvagyon, valamint mennyire hatékony egy informatikai rendszer.

A két kérdés megválaszolása igen egyszerűnek tűnik: pontosan annyit ér, amennyit abból praktikusan felhasználunk, és pontosan annyira hatékony, amennyire hozzájárul folyamataink egyszerűbbé válásához és felgyorsításához. A konferencia fókuszában gyakorlatias bemutatók és megvalósult rendszerek álltak, mindezt az államigazgatás képviselőinek prezentálva.
 
A konferenciát Süli András, a Grepton Zrt. elnöke nyitotta meg. Köszöntőjét a Grepton első előadása követte, melyet Nagy Andrea konzulens tartott, „GREATE megoldás, avagy közbeszerzési folyamatok támogatása” címmel. Ezt követően a Microsoft képviseletében Kőnig Tibor tartott prezentációt „Rugalmas, hatékony csoportmunka és ügyintézés Microsoft alapokon” címmel.

Az Oracle-től Petrohán Zsolt tartott előadást a BPEL folyamatszervezésről. A konferencia programját a Grepton előadása zárta, melyet Magyar Gábor az üzemeltetés terület vezetője, valamint Mihályi Szabolcs és Varga Ferenc, az üzemeltetés terület csoportvezetői tartottak a Grepton Service Center-ről.

A Grepton a résztvevők számára egy kis kiállítással is készült, ahol régi informatikai eszközök bemutatásával megidézték a "hőskort", a digitális élet kezdetét.

A kiállítás tárgyai között az érdeklődők többek között láthattak L-36-os orosz vezérlő egységet, IBM 6580-as, Videoton 52500-as valamint Stielow 282-es komputert, ZX-81-es számítógépet és bővítőt, Ferrit gyűrűs memóriát, Fujitsu M2263SA és Toshiba MK3017GAP hard disk-et is. A kiállítás ékessége egy His Master’s Voice 104-es gramofon volt, melynek hangja felcsendült az előadások közti szünetben.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szárnyal a vállalati aukciók világa, jövőre újabb robbanás jöhet

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb magyar vállalati aukciósház, a régióban is piacvezetőnek számító Intergavel Kft. épp most bonyolította le 1000. aukcióját, és akad szektor, ahol már több vagyontárgyat adnak el, mint mindenki más együttvéve.

2021. december 2. 15:21

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59