A britek neteznek a legtöbbet

Milkovits Gábor, 2007. június 4. 20:06

Egy nem száz százalékig reprezentatív felmérés szerint Európában a britek töltik átlagban a legtöbb időt a világhálón, és emellett maguk mögé utasítják az amerikaiakat is.

A ComScore által gyűjtött adatok alapján a szigetlakók havonta 34,4 órát töltenek internetezéssel, míg a második svédek 31,7, a harmadik helyezett spanyolok pedig 30,6 órát. A sereghajtók az oroszok havi 11 órával. Az Egyesült Államokban ugyanez az adat 31,4 óra. Bob Ivins, a ComScore Europe igazgatója a szélessávú internet széleskörű elterjedésével, illetve az ország kedvezőtlen időjárásával magyarázza a brit elsőséget, habár az utóbbi érv fényében meglehetősen érdekes a spanyolok jó helyezése. A felmérés szerint 122 millió 15 évnél idősebb európai internetezik nap mint nap, míg Amerikában 114 millió. A legtöbb országban a Google oldalai a leglátogatottabbak, míg a második helyen a Microsoft áll.

A ComScore az uniós tagállamok helyett a teljes kontinensről gyűjtött adatokat, ugyanakkor csak a 16 legnagyobb piacot mérte föl. A figyelembe vett országok Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc és Svédország voltak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Mit lájkol a gyerek?” – A szülőket segíti az NMHH új kiadványa

A közösségi médiafelületek használata ma már a fiatalok mindennapjainak részévé vált, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt figyelmet fordít az ezen felületek kínálta lehetőségekre és kockázatokra. 

2024. július 26. 16:32

Magasabb ponthatárok mellett több mint 4400 elsőéves jutott be a Széchenyi-egyetem minőségi képzéseire

Összesen 4409 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben. A ponthatárok a szakok jelentős részén emelkedtek a tavalyihoz képest, van olyan, amelyre 487 ponttal lehetett csak bejutni. Mindez azt mutatja, hogy felkészült hallgatók érkeznek az intézmény magas színvonalú képzéseire.

2024. július 26. 12:18

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55