Bonyodalmak a Telenor keleti részesedéseinél

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 8. 08:54

Hosszabb távon a norvég Telenor távközlési vállalat oroszországi és ukrajnai befektetéseit veszélyeztetheti az orosz Alfa Group befektető csoporttal elmérgesedő veszekedés.

A legújabb: a Telenor beperelte az Alfa Group amerikai vállalatait a New York-i kerületi bíróságon, azzal a panasszal, hogy belső információkkal való visszaélés történt, és az amerikai tőzsdefelügyeletet is félrevezették, amikor az Alfa Group tavaly augusztus és idén május között 9,5 százalékot szerzett az orosz VimpelCom mobilszolgáltatóból, közölték a Telenornál csütörtökön.

A Telenornak 29,9 százaléknyi szavazatra jogosító részesedése van a VimpelComban.

Már március végén közölték, hogy az 56,5 százalékban birtokolt ukrán Kyivstar mobilszolgáltatót december végére visszamenőleg kiveszik a csoportmérlegből, az orosz társtulajdonosokkal állandósult, bírósági ügyekhez is vezető viták miatt, amelyek nehezítik a vállalati adatszolgáltatást. A Kyivstar többi része a Storm befektetési alapé, amely száz százalékban az Alfa Group tulajdona.

A Storm tavaly óta pereskedik, legújabban az ukrán legfelsőbb bíróságon is, mert olyan jogszabály-módosítást szeretne elérni, amely egyenlő képviseletet adna az ukrán részvénytársaságok igazgatótanácsában a kisebbségi és a többségi részvényeseknek. A Telenor az utóbbi időben az ukrán államfőnél, a miniszterelnöknél és a parlament elnökénél is tiltakozott ezek ellen a szerinte példátlan próbálkozások ellen.

Kulcsszavak: +céginfo Telenor

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48