eRégió díjat hozott létre az eTransylvania Egyesület és az RMDSZ

forrás Prim Online, 2007. június 13. 17:51

Ma már nem lehet a fiatalok említése nélkül beszélni az informatikáról, a technológia része az életüknek, a tudásuknak. A fiatalok a legnyitottabbak az új technológiák iránt és ők azok, akik innovatív fejlesztéseket igényelnek. Éppen ezért idéntől Nagy Zsolt kezdeményezésére és támogatásával eRégió díjat hoz létre az eTransylvania Egyesület és az RMDSZ.

Az egyesület célja segíteni a romániai és ezen belül a romániai magyar információs társadalom kialakítását, mint a térség felemelkedésének zálogát. Az eRégió díj létrehozásával azokat a diákokat kívánják támogatni, akik már eredményeket mutattak fel az informatika területén.

Idén tíz erdélyi iskola tizenkét diákja kap eRégió díjat. Az oklevél mellé egy USB adattároló, egy Windows XP csomag és egy Encarta digitális enciklopédia jár. Elsőként Szakáts István, a marosvásárhelyi Bolyai Líceum végzős tanulója vehette át a díjat Tóth Elemértől, az eTransylvania Egyesület elnökétől.

„Reméljük, hogy díjunk ösztönzőleg hat a végzősökre, és a következő években további fontos eredményeket érnek el, és olyan fejlesztésekben vesznek részt, amelyeknek köszönhetően mindannyiunk élete, környezete jobbá, modernebbé, fejlettebbé válik”- fejtette ki az eTransylvania Egyesület elnöke.   

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Corvinus-kutatás: a fejlődő országok szegényei nem érdeklik a mesterséges intelligenciát

Egy éve, november 30-án tették hozzáférhetővé a ChatGPT-t. Ennek kapcsán is aktuális a téma, az MI etikusan működik-e. A Corvinus kutatása szerint sok globális problémát figyelmen kívül hagy az MI etikusnak szánt, ún. emberközpontú megközelítése.

2023. december 3. 13:56

A jövő év a karbonlábnyom csökkentésről szól majd a vállalati technológiák területén

Jövőre várhatóan tovább gyorsulnak a vállalati digitalizációs törekvések, az előrejelzések szerint a transzformációra fordított források a következő 3 évben elérik a 3,4 billió dollárt

2023. december 3. 12:10

Debütált a Logisztikai Évkönyv 2024

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2024. A kiadvány a hagyományokhoz híven egy szakmai tanulmánygyűjtemény, amelyet a Falk1 Rendezvényközpontban tartott bemutató rendezvényén szerzői előadásokkal színesítve ismerhetett meg a közönség. 

2023. december 3. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04