eRégió díjat hozott létre az eTransylvania Egyesület és az RMDSZ

forrás Prim Online, 2007. június 13. 17:51

Ma már nem lehet a fiatalok említése nélkül beszélni az informatikáról, a technológia része az életüknek, a tudásuknak. A fiatalok a legnyitottabbak az új technológiák iránt és ők azok, akik innovatív fejlesztéseket igényelnek. Éppen ezért idéntől Nagy Zsolt kezdeményezésére és támogatásával eRégió díjat hoz létre az eTransylvania Egyesület és az RMDSZ.

Az egyesület célja segíteni a romániai és ezen belül a romániai magyar információs társadalom kialakítását, mint a térség felemelkedésének zálogát. Az eRégió díj létrehozásával azokat a diákokat kívánják támogatni, akik már eredményeket mutattak fel az informatika területén.

Idén tíz erdélyi iskola tizenkét diákja kap eRégió díjat. Az oklevél mellé egy USB adattároló, egy Windows XP csomag és egy Encarta digitális enciklopédia jár. Elsőként Szakáts István, a marosvásárhelyi Bolyai Líceum végzős tanulója vehette át a díjat Tóth Elemértől, az eTransylvania Egyesület elnökétől.

„Reméljük, hogy díjunk ösztönzőleg hat a végzősökre, és a következő években további fontos eredményeket érnek el, és olyan fejlesztésekben vesznek részt, amelyeknek köszönhetően mindannyiunk élete, környezete jobbá, modernebbé, fejlettebbé válik”- fejtette ki az eTransylvania Egyesület elnöke.   

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Praktikus fejlesztések a LIFEBOOK modelleknél

A világjárvány idején tervezett, új generációs Fujitsu LIFEBOOK U9311 segítségével a cégvezetők az új normalitásnak megfelelően végezhetik munkájukat. A LIFEBOOK termékcsalád 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új zászlóshajó modelljei még vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, tartósabbak és könnyebbek, mint elődeik (súlyuk mindössze 885 gramm). A Fujitsu LIFBEOOK U9311 új alapokra helyezi a kompromisszumoktól mentes munkavégzés gyakorlatát.  

2021. január 27. 19:47

Forradalmian új videóklip-készítő élmény a LEGO-tól

A gyerekek most szabadjára engedhetik kreativitásukat! A LEGO VIDIYO segítségével rendezhetnek, alkothatnak, szerepelhetnek, sőt meg is oszthatják egyedi zenés videójukat egy biztonságos közösségi környezetben.

2021. január 27. 18:23

Vendéglátóhelyeknek előnyös TV szolgáltatást indít a Vodafone

Minden eddiginél korszerűbb, a hazai szálláshelyek igényeire szabott televíziós szolgáltatást indított a Vodafone Magyarország. A jogtiszta tartalmakat biztosító Panzió TV és Hotel TV csomagok keretében az ügyfelek széles műsorkínálatból válogathatnak, és a csatornakiosztást akár szobánként eltérően, az általános vendégigények alapján is összeállíthatják. 

2021. január 27. 16:40

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében. 

2021. január 27. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás