EU-nyomásra csökkenti az adattárolási időtartamot a Google

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 13. 18:14

A Google képviselői bejelentették, hogy ezentúl a jelenleginél jóval kevesebb ideig fogják eltárolni a felhasználókról begyűjtött személyes információkat.

Az elmúlt hetekben több szervezet is kifogásolta az amerikai keresőóriás adattárolási praktikáit, főleg a hosszú időtartammal nem értettek egyet a kritikusok. Nemrég az Európai Bizottság szólította fel a Google-t, hogy legkésőbb a következő ülésükig (június 19-ig) szolgáljanak magyarázattal a hosszú adattárolási gyakorlatot illetően. A hétvégén azonban a Privacy International nevű emberjogi szervezet is rossz minősítésben részesítette az internetes céget, ugyanis kikiáltották azt az "adatvédelem ellenségének".  Most úgy tűnik, hogy a nagy nyomásra a Google változtat praktikáin, és az eddigi 24 hónapról másfél évre csökkentik az adatok tárolásának időtartamát. Peter Fleischer, a vállalat egyik vezető munkatársa kijelentette, hogy ha ennél is rövidebb ideig őriznék meg az internetezőkről begyűjtött információkat, akkor az már szolgáltatásaik minőségének a rovására menne.
Nem beszélve arról, hogy a Google csakis a felhasználói adatok kielemzése után tudja célzott reklámokkal elárasztani az internetezőket...

Kulcsszavak: EU jog adattárolás Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás