Google-Intel zöld kezdeményezés

Milkovits Gábor, 2007. június 17. 20:07

A Google és az Intel egy olyan kezdeményezés mögé állt, amelynek célja az ICT iparággal összefüggő szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.

Jelenleg becslések szerint a globális szén-dioxid-kibocsátásnak mintegy 2%-a a számítógépek és a távközlési eszközök gyártásához szükséges, illetve az általuk fogyasztott áram előállításával függ össze. A két technológiai óriás évi 54 millió tonnával szeretné ezt csökkenteni, ami nagyjából 11 millió személygépkocsi által termelt mennyiségnek felel meg. A „Climate Savers Computing Initiative” (kb. „klímavédők számítástechnikai kezdeményezése”) nevet viselő projekthez olyan nevek csatlakoznak folyamatosan, mint a Hewlett-Packard, a Sun Microsystems, az Advanced Micro Devices, az International Business Machines, a Dell és a Microsoft.

A legnagyobb probléma a számítógépek esetében, hogy a személyi számítógépek energiafelhasználásuknak átlagosan 50, a szerverek pedig mintegy 30%-át hő formájában leadják, azaz ez gyakorlatilag kárba vész. A kezdeményezés egyik elképzelése, hogy az 500 leggazdagabb vállalat energiatakarékos modellekre cserélje le számítógépparkját. A tervek szerint 2010-re az óvatos becslések szerint is 50%-kal energiatakarékosabbak lesznek a számítógépek, ami éves szinten 5,5 milliárd dolláros megtakarítást eredményezhet.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

HONOR Magic5 Lite: luxus, strapabíróság és innováció

A HONOR Magic5 Lite testesíti meg a HONOR elköteleződését abban, hogy strapabíró kialakítással és stílusos formatervezéssel lássa el kiváló minőségű okostelefonjait. Az alábbiakban bemutatjuk a HONOR Magic5 Lite magával ragadó, ívelt képernyőjét, lenyűgöző állóképességét, valamint azokat a szigorú teszteket, kutatási és fejlesztési (K+F) erőfeszítéseket, melyek mind hozzájárulnak ehhez a teljesítményhez.

2023. március 30. 19:20

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Megjelent az IAB Hungary AdEx 2022 és AdExpect 2023 legfrissebb riportja

Elkészült az IAB Hungary két legfontosabb éves jelentése: a tavalyi digitális reklámköltések alakulását és főbb trendjeit áttekintő AdEx 2022 kutatás, és a szakemberek várakozásait tükröző AdExpect 2023 riport.

2023. március 30. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08