A piacnál gyorsabb ütemben növekszik az Oracle Hungary

forrás Prim Online, 2007. június 29. 09:31

A mérsékelt ütemben növekvő informatikai piacon is eredményesen, a terveket túlteljesítve zárta a májusban véget ért 2007-es pénzügyi évét az Oracle Hungary. Az Oracle magyar leányvállalata alkalmazásértékesítési bevételei az elmúlt 4 évben közel megtízszereződtek. A vállalat tovább erősödött az iparági megoldások piacán is.A nagyvállalati piac telített, e cégek a meglevő rendszereikhez – alkalmazásaikhoz és adatbázisaikhoz egyaránt – az üzletmenet alaposabb irányítását segítő új funkciókat vásárolnak. Az erős piaci szektorokban a növekedés megmaradt (telekommunikáció, pénzintézetek), a kereskedelemben és a termelő szférában azonban nem valósultak meg jelentős fejlesztések. A kormányzati beruházások a megszorító intézkedések hatására csökkentek, a piac szereplői csupán egyszeri megrendelésből tehetnek szert egy-egy kiemelkedő bevételre. A kis- és középvállalati szektorban továbbra is nagy a piaci potenciál, de a pályázati pénzek hiánya miatt az elmúlt 12 hónap a forráshiány jegyében telt el.

Az Oracle a hazai piacon

Az Oracle eredményei azt mutatják, hogy bevált az átgondolt architektúrára épülő stratégia, amelyben a vállalat versenyképes alkalmazásokat nyújt a felhasználóknak rugalmas rendszer kialakítását lehetővé tevő köztesplatformra és a piacvezető adatbázis-technológiára alapozva.

A pénzügyi év során tovább nőttek az alkalmazásértékesítési bevételek, mára a licencbevételek 15%-a e területről folyik be. A technológia (adatbázisok) terén elért növekedés meghaladta a 30%-ot, és szintén két számjegyű volt a növekedés az alkalmazásszerverek terén is. Az év egyik kedvező trendje, hogy az alkalmazások mellett a technológiák terén is megjelentek az iparági megoldások (pl. a memóriában működő adatbázis a pénzügyi szférában), amely további piaci potenciált jelent a cég számára.

A vállalat 30%-kal növelte a partnereken keresztüli befolyt forgalmát is, amely a sikeres partnerprogramnak és az immár 250 partnernek köszönhető.

Az értékesítések sikerében jelentős szerepet játszott az Oracle Financing szolgáltatás, amelynek keretében a vállalat kedvező finanszírozási konstrukciót biztosít ügyfelei számára a projektek lebonyolításához. A 2007-es pénzügyi évben az új üzletkötések több mint fele ebben a formában jött létre.

Kulcsszavak: Oracle-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötven Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

2023. szeptember 28. 11:28

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59