A piacnál gyorsabb ütemben növekszik az Oracle Hungary

forrás Prim Online, 2007. június 29. 09:31

A mérsékelt ütemben növekvő informatikai piacon is eredményesen, a terveket túlteljesítve zárta a májusban véget ért 2007-es pénzügyi évét az Oracle Hungary. Az Oracle magyar leányvállalata alkalmazásértékesítési bevételei az elmúlt 4 évben közel megtízszereződtek. A vállalat tovább erősödött az iparági megoldások piacán is.A nagyvállalati piac telített, e cégek a meglevő rendszereikhez – alkalmazásaikhoz és adatbázisaikhoz egyaránt – az üzletmenet alaposabb irányítását segítő új funkciókat vásárolnak. Az erős piaci szektorokban a növekedés megmaradt (telekommunikáció, pénzintézetek), a kereskedelemben és a termelő szférában azonban nem valósultak meg jelentős fejlesztések. A kormányzati beruházások a megszorító intézkedések hatására csökkentek, a piac szereplői csupán egyszeri megrendelésből tehetnek szert egy-egy kiemelkedő bevételre. A kis- és középvállalati szektorban továbbra is nagy a piaci potenciál, de a pályázati pénzek hiánya miatt az elmúlt 12 hónap a forráshiány jegyében telt el.

Az Oracle a hazai piacon

Az Oracle eredményei azt mutatják, hogy bevált az átgondolt architektúrára épülő stratégia, amelyben a vállalat versenyképes alkalmazásokat nyújt a felhasználóknak rugalmas rendszer kialakítását lehetővé tevő köztesplatformra és a piacvezető adatbázis-technológiára alapozva.

A pénzügyi év során tovább nőttek az alkalmazásértékesítési bevételek, mára a licencbevételek 15%-a e területről folyik be. A technológia (adatbázisok) terén elért növekedés meghaladta a 30%-ot, és szintén két számjegyű volt a növekedés az alkalmazásszerverek terén is. Az év egyik kedvező trendje, hogy az alkalmazások mellett a technológiák terén is megjelentek az iparági megoldások (pl. a memóriában működő adatbázis a pénzügyi szférában), amely további piaci potenciált jelent a cég számára.

A vállalat 30%-kal növelte a partnereken keresztüli befolyt forgalmát is, amely a sikeres partnerprogramnak és az immár 250 partnernek köszönhető.

Az értékesítések sikerében jelentős szerepet játszott az Oracle Financing szolgáltatás, amelynek keretében a vállalat kedvező finanszírozási konstrukciót biztosít ügyfelei számára a projektek lebonyolításához. A 2007-es pénzügyi évben az új üzletkötések több mint fele ebben a formában jött létre.

Kulcsszavak: Oracle-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30