Új informatikai rendszer a Bethesda Kórházban

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:27

David A. Sampson, az Egyesült Államok kereskedelmi miniszterhelyettese pénteken ellátogatott a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megtekintette az intézmény új informatikai rendszerét.

Az intézmény a Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-System támogatásával február 15-én indította el fejlesztési projektjét, amelynek keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezetik be a 171 ággyal működő kórház mindkét épületében. Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója bemutatta az intézményt, majd körbevezette a látogatókat.

A támogatásból eddig elkészült az intézmény teljes területére kiterjesztett vezetékes hálózat, amelynek köszönhetően az adat-, hang- és képátvitel egy hálózaton történik, ezáltal egyszerűsödött az üzemeltetés és javult a kommunikáció.

Emellett kiépült a vezeték nélküli hálózat is, amelynek köszönhetően nem helyhez kötött az intézményen belüli kommunikáció, azaz a felhasználók kézi számítógépeikkel elérhetik a világhálót, vagy épületen belül ingyen használhatják a mobiltelefont.

Hétfőtől állnak át az új betegregisztrációra, de a nyár folyamán elkészül a híváskezelő központ, a beteghívó rendszer és az orvosi készülékek nyilvántartására, kórházon belüli helymeghatározására alkalmas RFID-rendszer is.

Az átfogó fejlesztésnek köszönhetően megújul a kórház teljes informatikai rendszere, így számos - még Nyugat-Európa legfejlettebb országaiban is újnak számító - eszközzel és szolgáltatással rendelkezik majd az intézményt.

Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30