Új informatikai rendszer a Bethesda Kórházban

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:27

David A. Sampson, az Egyesült Államok kereskedelmi miniszterhelyettese pénteken ellátogatott a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megtekintette az intézmény új informatikai rendszerét.

Az intézmény a Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-System támogatásával február 15-én indította el fejlesztési projektjét, amelynek keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezetik be a 171 ággyal működő kórház mindkét épületében. Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója bemutatta az intézményt, majd körbevezette a látogatókat.

A támogatásból eddig elkészült az intézmény teljes területére kiterjesztett vezetékes hálózat, amelynek köszönhetően az adat-, hang- és képátvitel egy hálózaton történik, ezáltal egyszerűsödött az üzemeltetés és javult a kommunikáció.

Emellett kiépült a vezeték nélküli hálózat is, amelynek köszönhetően nem helyhez kötött az intézményen belüli kommunikáció, azaz a felhasználók kézi számítógépeikkel elérhetik a világhálót, vagy épületen belül ingyen használhatják a mobiltelefont.

Hétfőtől állnak át az új betegregisztrációra, de a nyár folyamán elkészül a híváskezelő központ, a beteghívó rendszer és az orvosi készülékek nyilvántartására, kórházon belüli helymeghatározására alkalmas RFID-rendszer is.

Az átfogó fejlesztésnek köszönhetően megújul a kórház teljes informatikai rendszere, így számos - még Nyugat-Európa legfejlettebb országaiban is újnak számító - eszközzel és szolgáltatással rendelkezik majd az intézményt.

Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27