Év végén Magyarországon az iPhone

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 3. 08:20

Év végére, de legkésőbb 2008 elejére Európában, és így Magyarországon is kapható lesz az Apple iPhone mobiltelefonja - mondta az MTI-nek Massimo Emanuele, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.

Arról még nem tudott pontos információt mondani, hogy melyik szolgáltató kínálja majd a telefont, illetve mennyibe kerül majd a készülék. Amerikában 500 dollárba, vagyis mintegy 90 ezer forintba kerül a legkisebb csomag, feltehetően Európában is ennyit kérnek majd érte - mondta Massimo Emanuele.

A BBC jelentése szerint Nagy-Britanniában sem várható 2007 végénél előbb az iPhone forgalmazása, s az Apple még azt sem árulta el, hogy ki lesz az európai partnere.

Az Egyesült Államokban közép-európai idő szerint június 29-től, péntek estétől kezdték el árusítani az első készülékeket, amelyeket órák alatt elkapkodtak a vásárlók. Sokan órákig sorban álltak - de voltak, akik már szerdán letáboroztak - a kizárólagos amerikai forgalmazó, az AT&T mobilszolgáltató üzletei előtt, hogy az első vevők között lehessenek.

Az AP hírügynökség jelentése szerint az első, a készülékre már hónapok óta váró vevők öröme azonban nem mindig volt maradéktalan, többeknek ugyanis gondjaik akadtak az aktiválással. Az AT&T szóvivője hétfőn azt mondta, hogy "majdnem az összes" vásárlónak sikerült 5-8 percen belül aktiválnia a készüléket - ami enélkül még vekkerként sem használható -, s a problémát a szerverek túlterheltsége okozta: túl sokan akarták egyidőben aktiválni a telefont. A szóvivő szerint már javult a helyzet: oly módon változtattak az aktiválási rendszeren, hogy az új vásárlók már késedelem nélkül tudják üzembe helyezni az iPhone-t.

A készülék gyártója azt reméli, hogy forradalmasítja a mobiltelefóniát. Az óriás érintőképernyővel, kamerával ellátott iPhone telefon webböngészőt, zenelejátszót tartalmaz és minden funkció egyetlen érintésre elérhető.

Steve Jobs, az Apple vezére azt szeretné, ha 2008-ban 10 millió iPhonet értékesítenének, ami a világ mobilpiacán 1 százalékos részesedést jelentene a cég számára, és legalább ötmilliárd dollár bevételt hozna az elkövetkező két esztendőben.

Kulcsszavak: iPhone Apple mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50