Perből szövetség: SanDisk-Ritek

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 4. 20:34

A két vállalat jó ideje pereskedik, most azonban hirtelen váltással lezárták az eljárásokat, és egymás licenceit felhasználó szövetséget formáltak.

A flash memóriák területén elhíresült SanDisket nem kell bemutatni, míg a Ritek a legutóbb éppen azért hallatott magáról, mert ez volt az első cég, mely megszerezte a szükséges engedélyeket és tömeggyártásban kezdte előállítani mind a HD DVD, mind a Blu-ray újraírható lemezeket.

A most megszűnt pereskedést a SanDisk kezdte, kijelentve, hogy a Ritek megsértette egyes levédetett megoldásait. A lassan eldurvuló helyzet azonban most váratlan fordulattal oldódott meg, nemcsak peren kívüli megállapodás született a két rivális között a per lezárásáról, de szövetséget formáltak és az ellenségeskedés helyett megpróbálják mindkét fél részére hasznossá tenni a helyzetet. A két cég kölcsönösen licenceket ad át a másiknak, és éppen a pert kezdő SanDisk a Riteket tette meg első tajvani bérgyártójának, a vállalat a SanDisk licencei alapján állít elő flash memóriákat, US flash megoldásokat és adattároló rendszereket.

A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a jelek szerint az egész piacot érintő új szövetség megszületéséről van szó.

Kulcsszavak: SanDisk Ritek +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

A magyar vállalkozónők kevésbé ambiciózusak, mint férfi társaik

A férfi vállalkozók nagyobb hajlandóságot mutatnak a nagyobb és merészebb célok kitűzésére, míg a női vállalkozók többsége kevésbé nagyratörő célokkal is megelégszik – derült ki a Szemléletváltó vállalkozóiszemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatásából.

2024. február 23. 16:04

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.

2024. február 23. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07