MSN: online nézettségi rekord a Live Earth koncerttel

Milkovits Gábor, 2007. július 9. 20:10

A Microsoft MSN részlege arról számolt be, hogy a hétvégén összesen 9 millió csatornán közvetítette élőben az interneten a Live Earth koncertsorozat eseményeit, amivel rekordot állított fel.

A 9 millió stream ugyanakkor nem jelent 9 millió nézőt, hiszen nyilván sokan egynél többször csatlakoztak a videó-közvetítésre, márpedig ezek mind egyenként hozzáadódnak a teljes számhoz. Az eddigi csúcsot az interneten az AOL által közvetített Live8 koncertműsor tartotta 5 millió nézővel, az összehasonlítás azonban nem egyszerű, mivel az AOL nézőszámot adott meg, viszont éppen a stream-ek számát nem közölte. Karin Muskopf MSN-termékmenedzser ennek ellenére arról beszélt, hogy felülmúltak látogatottságban minden eddigi online szórakoztató eseményt. Ugyanakkor egyelőre nem tudta megmondani, hogy a 9 millió stream pontosan mekkora nézőszámot takar.

A Live Earth, valamint a korábbi Live8 koncerteseményeket szervező Control Room produkciós iroda részéről elmondták, hogy a 2005-ös Live8 a legtöbb nézőt nem élőben, hanem a koncerteket követően vonzotta az interneten, főleg miután a felhasználók elkezdték e-mailben elküldeni egymásnak a videó-linkeket. Az esemény utáni 6 hétben több mint 100 milliószor töltöttel le Live8 streameket a világhálóról. A Live Earth esetében ennek a háromszorosára számítanak, és a megtekintések 80%-át a napokban várják.

Kulcsszavak: onlineszolg zene Microsoft MSN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48