A Samsung bemutatta Blu-ray/HD DVD hibrid lejátszóját

Milkovits Gábor, 2007. július 29. 07:48

Az LG hibrid lejátszója után a Samsung is bemutatta Blu-ray és HD DVD nagyfelbontású kéklézeres lemezek lejátszására egyaránt alkalmas készülékét, a BD-UP5000 Duo HD Player-t.

A hibrid asztali lejátszó a cég felső kategóriás készüléke lesz a kéklézeres HD termékcsoportban, beépített Hollywood Quality Video (HQV) processzorral, 1080p felbontású hagyományos DVD-lejátszással, valamint HDMI 1.3 video/audio csatlakozófelülettel. Az eszköz ára ehhez mérten 1049 dollár lesz, és az idén év vége felé kerül forgalomba az Egyesült Államokban. Fontos újítás, hogy az úttörő LG BH100-tól eltérően a Samsung hibrid készüléke nemcsak a Blu-ray formátumhoz tartozó BD-Java-t, hanem a HD DVD HDi-alapú interaktív menürendszerét is támogatja.

Eközben a kéklézeres formátumok csatájában a film- és készülékeladások alapján jelenleg a Blu-ray áll nyerésre, amiben nagy szerepet játszik a Playstation 3 játékkonzol a maga beépített Blu-ray meghajtójával. Az asztali készülékeknél ugyanakkor még mindig a HD DVD szerepel jobban, habár a belépő szintű Blu-ray lejátszók egyre inkább árban is felveszik a versenyt vetélytársaikkal. Ha egyik formátum sem arat egyértelmű győzelmet a közeljövőben, úgy a hibrid készülékeknek lehet jövője, legalábbis a következő generációs holografikus technológia bevezetéséig.

Kulcsszavak: DVD HD DVD Blu-ray Samsung

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Újabb szuperautóra gyárt gumiabroncsot a Bridgestone

A Bridgestone a Lamborghini Huracán STO, EVO és Tecnica modellek után a Huracán Sterrato egyetlen és kizárólagos gumiabroncs-partnere: a vállalat a világ első, V10-es motorral és összkerékhajtással, terepjáró és téli felszereléssel ellátott szupersportkocsijához biztosítja az úttörő és egyedi Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 gumiabroncsot.

2023. január 20. 10:08

A sebesség szerelmesei ezt imádni fogják – új Firestone Firehawk Sport abroncsok

A Firestone legújabb, kimondottan a sportosan vezetők igényeire fejlesztett, nagy teljesítményű nyári gumiabroncsa erős tapadást nyújt nedves, és kiváló fékezést száraz útfelületen*, mindezt elfogadható áron.

2023. január 13. 15:51

Díjazták a Continental vezetőfelismerő kijelzőjét a CES-en

A Continental technológiai vállalat a CES 2023 kiállításon mutatja be ívelt ultraszéles kijelzőjét (Curved Ultrawide Display). Az „ultraszéles” 1,29 méteres szélességet jelent és a kijelző a két A-oszlop között terül el. A 47,5 colos TFT-kijelzőt több mint 3000 LED világítja meg egy 7680x660 pixeles aktív területen. A mátrix-háttérvilágítás kiváló, nagy kontrasztú képminőséget eredményez, és lehetőséget kínál a képernyő azon részeinek elsötétítésére, amelyekre nincs szükség. Ez a helyi fényerőszabályzó technológia energiát takarít meg, és növeli az olvashatóság szintjét.

2023. január 7. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46