ERP-be ágyazott Google-stílusú keresőt kínál az IFS

forrás Prim Online, 2007. szeptember 3. 14:33

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító integrált EAS (Enterprise Application Search – vállalati alkalmazás kereső) megoldást jelentett be. Az IFS a vezető integrált vállalatirányítási rendszer szállítók közül elsőként alkalmazza ERP-rendszerében ezt a funkciót.

Az EAS lehetővé teszi az infomunkásoknak, hogy az üzleti információkhoz az integrált vállalatirányítási rendszerbe ágyazott „Google-stílusú” keresőrendszeren keresztül férjenek hozzá. Ettől eltérően más vállalatirányítási rendszer és keresőrendszer szállítók olyan megoldásokat kínálnak, melyek kívülről kapcsolódnak az alkalmazásokhoz. Az IFS technológiai igazgatója, Dan Matthews szerint ennek a megközelítésmódnak számos hátránya van a biztonság, az alkalmazhatóság, valamint a költségek tekintetében.

„Mivel a vállalati alkalmazás kereső funkció az IFS Applications-be ágyazott, nem szükséges egyéb eszközöket vásárolni, így járulékos licencdíjak sem merülnek fel” – mondta Dan Matthews. „Továbbá nem kell számolni költséges, hónapokig tartó bevezetési projekttel a keresőrendszer üzleti alkalmazáshoz illesztésével kapcsolatosan. A keresőfunkció teljes körűen integrált.  Az IFS Applications-be integrált keresőfunkcióval ki tudjuk küszöbölni a ráépülő keresőknél felmerülő problémákat, lehetővé téve ezzel a felhasználóknak, hogy sokkal előbb érzékelhessék a kereső funkció előnyeit.”

Dan Matthews szerint egy külső rendszer nehezen lehet hatékony kereső eszköz, mert nem ismeri teljes körűen az alkalmazást, illetve az abban található adatokat. Mivel az IFS EAS rendszere az IFS Applications integrált része, képes relevánsabb találatokat adni, mint egy általános kereső eszköz. Például a felhasználók megadhatják az IFS Applications EAS eszközének, hogy a keresés hatóköre a számlák, pótalkatrészek vagy vevők legyenek, ez esetben kizárólag a meghatározott hatókörnek megfelelő találatok jelennek meg.

„A biztonság egy további előnye az IFS Applications EAS eszközének a külső vállalati keresőeszközökkel szemben” – mondta Dan Matthews. „Ismerünk sajnálatos eseteket, amikor a keresőrendszeren keresztül bizonyos állományok és adatok elérhető váltak egy szervezeten belül olyan munkatársak számára, akiknek nem volt jogosultsága azok megtekintéséhez. Valószínűleg lehet készíteni olyan ráépülő keresőeszközt, mellyel ez megelőzhető, de sosem lesz olyan biztonságos, mint egy IFS vállalati keresőhöz hasonló integrált eszköz, mely automatikusan figyelembe veszi az érvényben lévő biztonsági szabályokat.”

Dan Matthews szerint a ráépülő keresőeszközök szerepe lehet, hogy strukturált és kevésbé strukturált adatok széles skálája között keressen a cégen belül, azonban nem tölthetik be egy integrált keresőeszköz szerepét.

„Különféle okokból a vállalatirányítási rendszer szállítók egy része lassan dobhatja piacra integrált keresőrendszerét” – vélekedik Dan Matthews. „Az IFS kutatási és fejlesztési erőfeszítései egyértelműen az IFS Applications értékének növelésére irányulnak. Néhány versenytársunk túl sok különböző alkalmazást forgalmaz ahhoz, hogy költséghatékonyan legyenek képesek EAS megoldást kínálni. Mások egy halom technológiát kínálnak – beleértve middleware-t - és természetesen olyan keresőeszközt kívánnak nyújtani, mely technológiáik széles skálájával használható.”

„Ez a piaci elsőség jelzés értékű az IFS megközelítésmódját illetően a technológiai fejlesztésre vonatkozóan” – mondta Alastair Sorbie, az IFS AB elnök-vezérigazgatója. „Most, hogy számos nagy múltú riválisunkat felvásárolták különféle konglomerátumok, az IFS egyike azon kevés független szoftverszállítónak, mely továbbra is jelentős erőforrásokat fektet terméke fejlesztésébe. Rendelkezünk azokkal az erőforrásokkal és azzal az elszántsággal, melyek segítségével piacvezető funkciókkal tudjuk fejleszteni IFS Applications rendszerünket, ugyanakkor elég agilisak vagyunk ahhoz, hogy nagyobb versenytársainkat megelőzve mutassuk be ezeket.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30