ERP-be ágyazott Google-stílusú keresőt kínál az IFS

forrás Prim Online, 2007. szeptember 3. 14:33

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító integrált EAS (Enterprise Application Search – vállalati alkalmazás kereső) megoldást jelentett be. Az IFS a vezető integrált vállalatirányítási rendszer szállítók közül elsőként alkalmazza ERP-rendszerében ezt a funkciót.

Az EAS lehetővé teszi az infomunkásoknak, hogy az üzleti információkhoz az integrált vállalatirányítási rendszerbe ágyazott „Google-stílusú” keresőrendszeren keresztül férjenek hozzá. Ettől eltérően más vállalatirányítási rendszer és keresőrendszer szállítók olyan megoldásokat kínálnak, melyek kívülről kapcsolódnak az alkalmazásokhoz. Az IFS technológiai igazgatója, Dan Matthews szerint ennek a megközelítésmódnak számos hátránya van a biztonság, az alkalmazhatóság, valamint a költségek tekintetében.

„Mivel a vállalati alkalmazás kereső funkció az IFS Applications-be ágyazott, nem szükséges egyéb eszközöket vásárolni, így járulékos licencdíjak sem merülnek fel” – mondta Dan Matthews. „Továbbá nem kell számolni költséges, hónapokig tartó bevezetési projekttel a keresőrendszer üzleti alkalmazáshoz illesztésével kapcsolatosan. A keresőfunkció teljes körűen integrált.  Az IFS Applications-be integrált keresőfunkcióval ki tudjuk küszöbölni a ráépülő keresőknél felmerülő problémákat, lehetővé téve ezzel a felhasználóknak, hogy sokkal előbb érzékelhessék a kereső funkció előnyeit.”

Dan Matthews szerint egy külső rendszer nehezen lehet hatékony kereső eszköz, mert nem ismeri teljes körűen az alkalmazást, illetve az abban található adatokat. Mivel az IFS EAS rendszere az IFS Applications integrált része, képes relevánsabb találatokat adni, mint egy általános kereső eszköz. Például a felhasználók megadhatják az IFS Applications EAS eszközének, hogy a keresés hatóköre a számlák, pótalkatrészek vagy vevők legyenek, ez esetben kizárólag a meghatározott hatókörnek megfelelő találatok jelennek meg.

„A biztonság egy további előnye az IFS Applications EAS eszközének a külső vállalati keresőeszközökkel szemben” – mondta Dan Matthews. „Ismerünk sajnálatos eseteket, amikor a keresőrendszeren keresztül bizonyos állományok és adatok elérhető váltak egy szervezeten belül olyan munkatársak számára, akiknek nem volt jogosultsága azok megtekintéséhez. Valószínűleg lehet készíteni olyan ráépülő keresőeszközt, mellyel ez megelőzhető, de sosem lesz olyan biztonságos, mint egy IFS vállalati keresőhöz hasonló integrált eszköz, mely automatikusan figyelembe veszi az érvényben lévő biztonsági szabályokat.”

Dan Matthews szerint a ráépülő keresőeszközök szerepe lehet, hogy strukturált és kevésbé strukturált adatok széles skálája között keressen a cégen belül, azonban nem tölthetik be egy integrált keresőeszköz szerepét.

„Különféle okokból a vállalatirányítási rendszer szállítók egy része lassan dobhatja piacra integrált keresőrendszerét” – vélekedik Dan Matthews. „Az IFS kutatási és fejlesztési erőfeszítései egyértelműen az IFS Applications értékének növelésére irányulnak. Néhány versenytársunk túl sok különböző alkalmazást forgalmaz ahhoz, hogy költséghatékonyan legyenek képesek EAS megoldást kínálni. Mások egy halom technológiát kínálnak – beleértve middleware-t - és természetesen olyan keresőeszközt kívánnak nyújtani, mely technológiáik széles skálájával használható.”

„Ez a piaci elsőség jelzés értékű az IFS megközelítésmódját illetően a technológiai fejlesztésre vonatkozóan” – mondta Alastair Sorbie, az IFS AB elnök-vezérigazgatója. „Most, hogy számos nagy múltú riválisunkat felvásárolták különféle konglomerátumok, az IFS egyike azon kevés független szoftverszállítónak, mely továbbra is jelentős erőforrásokat fektet terméke fejlesztésébe. Rendelkezünk azokkal az erőforrásokkal és azzal az elszántsággal, melyek segítségével piacvezető funkciókkal tudjuk fejleszteni IFS Applications rendszerünket, ugyanakkor elég agilisak vagyunk ahhoz, hogy nagyobb versenytársainkat megelőzve mutassuk be ezeket.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégépítés COVID idején: mit hoz 2022 a vállalkozások számára?

Az ünnepek közeledtével az üzleti életben is megkezdődik az évértékelés, illetve a 2022-re kitűzött célok megfogalmazása és a stratégiai tervezés. A hullámzó válsághelyzet és a folytonos bizonytalanság miatt még a legnagyobb piaci szereplők is félve tekintenek a jövőbe, miközben a kis- és középvállalkozások számára gyakran valóban a lét a tét. Költségoptimalizálás, digitális fejlesztések, stabil beszállítói- és ügyfélkör kialakítása – csak néhány feladat, amit most fontosabb megugrani, mint valaha. Melyek lesznek 2022 legégetőbb kihívásai a KKV-k számára és milyen megoldások segíthetnek sikerrel megbirkózni a nehézségekkel? A Brillit.com online üzleti platform szakértői elmondják, mit érdemes átgondolni az évvégi számvetés során.

2021. december 3. 16:22

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59