Intensa : saját PC brand a 20 éves HRP-nél

Kovács Attila, 2007. szeptember 13. 17:01

Egész napos Dealer Day 2007 rendezvényt és sajtótájékoztatót tartott szeptember 13-án az immár 21. életévébe lépett HRP Hungary Kft. A hazai számítástechnikai disztribúció megteremtőinek egyike, amelynek hosszú évek munkájával létrehozott cégcsoportja mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Solt Géza, a cégcsoport első embere kiemelt néhány markáns jellemzőt: az informatikai viszonteladók közel 85%-a van kapcsolatban a cégcsoport (HRP,BSC, HRP Szerviz, RelNet) valamelyik tagjával. A cégcsoport számos, a világon elismert IT-gyártó termékeinek értékesítésével foglalkozik. Idén több új gyártóval bővítette portfólióját: Toshiba, AMD, Genius. A HRP Kft. létszáma több mint 170 fő, a csoportszintű éves árbevétel 25,2 milliárd forint.

A HRP Hungary Kft. ez év második felében Intensa márkanévvel saját brandet vezet be desktop PC-ihez. A többéves tapasztalatra épülő saját összeszerelés a 2006-os évben több mint 5000 leszállított PC-vel erős alapot biztosít az Intensa PC sikeréhez. A cég a végfelhasználókon kívül a kis- és középvállakozásokat és a közszférát is megcélozza.

Molnár Bence, az alkatrészüzletág vezetője az Intensa-üzletről a következő információkkal szolgált: három célcsoportnak (SoHo, othhoni, gamer & irodai tervező) ajánlják, nyolc különbötő konfigurácóban; a jövőben más IT-termékek is megjelennek Intensa márkanévvel; az asztali PC-k mindegyike teljesíti a megfelelő Microsoft WHQL-tesztet, a 3 év garanciával kínált, oprendszer nélküli PC-k nettó ára 50 ezer forinttól indul; a gamer kategória alsó nettó ára 100 ezer  forint; a gépek kizárólag a Microsoft operációs rendszereket támogatják, a HRP gyártókapacitása 1500 db/hó.

Időközben a HRP a Toshiba noteszgépek disztribútora lett, így kínálatában a Portegé R500 subnotebook, a Tecra üzleti noteszek és Satellite A200, illetve a legújabb Satellite U300 gépek egyaránt megtalálhatók. A 12 hüvelyk képátlójú, max. 12,5 órás akkuteljesítménnyel rendelkező Portegé gépek magyar változata novembertől lesz elérhető.  

Kulcsszavak: HRP-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30