EMMH: új tévé nem lesz, központi portál viszont igen

MTI Sajtóadatbank, 2007. szeptember 18. 08:00

Újabb tévéadó indítását nem tervezi, központi internetes hírportált azonban indítani kíván Széles Gábor médiabirodalma, az Első Magyar Média Holdingnál (EMHH) - közölte az MTI érdeklődésére Kálomista Gábor, a társaság elnöke.

Az egyes médiumokhoz kapcsolódó honlapok mellett a központi portálnak is van jövője - vélekedett, azt hangsúlyozva, hogy a két műfaj egymást tudja erősíteni - ez alól legfeljebb a napi aktualitásokkal nem szolgáló Vital TV lehet a kivétel. Szavaiból kiderült, az EMHH-nál még nem született döntés arról, hogy az Echo TV vagy a Magyar Hírlap internetes oldala adjon-e helyet a központi tartalomnak, esetleg a médiaholding saját oldaláé legyen a központi szerep.

"Az idén elvben azért várható az indulás" - mondta, a részletekről annyit árulva el, hogy újszerűségre törekednek majd, mert "nem akarnak egy lenni a sok közül".

Újabb tévécsatorna indítását nem tervezik, mert "a magyar tematikus piac megtelt", ahogy vásárlással sem tervezik bővíteni a tévéportfoliót, továbbá a rádiós, a heti- és a havilappiacra sem terveznek belépni; ugyanakkor a mostanihoz képest "megugrik" majd a Magyar Hírlap mellékleteinek száma.

A médiacsoport gazdasági adataival kapcsolatos kérdésekre Kálomista Gábor úgy nyilatkozott, a tulajdonos tisztában van azzal, hogy befektetése csak hosszabb távon térülhet meg, és ebben a szellemben vágott bele a vállalkozásba. A Magyar Hírlap idei üzleti terveiről annyit árult el, hogy az újsággal az üzleti terv szerint "alulról közelítik a nullszaldót".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás