3G iPhone májustól?

Milkovits Gábor, 2007. november 20. 21:00

A spanyol Telefonica Moviles, az iPhone ottani exkluzív forgalmazására kiválasztott szolgáltató úgy értesült, hogy az Apple 2008. májusban egy harmadik generációs hálózati alkalmazással ellátott iPhone-t tervez forgalomba hozni.

A lépés természetesen már jó ideje kézenfekvőnek látszik, a kérdés leginkább az, hogy mennyiben befolyásolja majd a készülék amúgy sem alacsony árát, illetve az akkumulátor által biztosított használati időt. A jövő május egyébként ésszerű dátumnak tűnik tekintve, hogy addigra Amerikában már közel egy, egyes európai piacokon pedig fél éve lesz forgalomban a készülék, ugyanakkor valószínű, hogy időközben a versenytársak sem fognak majd tétlenkedni. Az is valószínű persze, hogy a régóta beharangozott 3G iPhone más újdonságokkal is szolgál majd, természetesen a szokásos memórianövelés mellett.

A Telefonica magát megnevezni nem akaró vezető beosztású tisztségviselője egy céges blogban azt is elárulta, hogy vállalata még az idei karácsonyra forgalomba szerette volna hozni az iPhone-t, azonban az Apple nem tudott ehhez elegendő készüléket biztosítani. A Telefonica állítólag szeretné lealkudni a kizárólagos forgalmazási szerződés feltételeként az Apple-nek fizetendő 30%-os részesedést is, azonban mivel az összes európai szolgáltatóval hasonló megállapodást kötöttek, érdemi változás nem valószínű az ügyben. Az Apple szokásához híven természetesen semmilyen módon nem kommentálta a fenti nem hivatalos értesüléseket. 

Kulcsszavak: UMTS iPhone mobiltelefon Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40